Connect with us
Când revin elevii la școală. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul

Educatie

Când revin elevii la școală. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul

Premierul Ludovic Orban a vobit despre reîntoarcerea elevilor la școală, în contextul pandemiei de Covid-19. Orban a ținut să lămurească situația, deoarece tot ai mulți români se întreabă când vor putea să își ducă din nou copiii în sălile de clasă. Școala online nu este cea mai fericită variantă în țara noastră, având în vedere că foarte mulți elevi nu pot participa la cursuri.

Când vor merge elevii la școală, din nou

Premierul a anunțat că decizia de a relua cursurile în sălile de clasă trebuie să fie luată doar în baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic. Ludovic Orban susține că tinerii sunt în continuare purtători asimptomatici de virus și pot fi un pericol pentru persoanele vulnerabile.

Premierul a mai spsu că, deși autoritățile au organizat cursurile în așa fel încât transmiterea virusului să fie cât mai redusă, școala față în față reprezintă și în acest moment un risc enorm.

„Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase e o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor.

Realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile.
Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare.  Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit B1.ro.

Aceste declarații alre lui Ludovic Orban vin în contextul în care Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că elevii s-ar putea întoarce în clase odată cu începutul semetrului doi, însă totul depinde de evoluția epidemei de coronavirus. Asta ar însemna ca toate orele față în față să fie reluate din luna februaie a anului 2021.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top