Connect with us
Ce se întâmplă cu școlile din ianuarie 2020. Elevii vor fi dezamăgiți

Educatie

Ce se întâmplă cu școlile din ianuarie 2020. Elevii vor fi dezamăgiți

Ce se întâmplă cu școlile din ianuarie 2020. Elevii învață de acasă, aceasta fiind varianta pe care șeful statului o susține, argumentând că astfel atât elevii cât și profesorii sunt în siguranță. Anul curent este pe cale să se încheie și toată lumea se gândește ce schimbări mai urmează, dat fiind contextul pandemic. Se redeschid școlile din ianuarie?

Se redeschid sau nu școlile din luna ianuarie a anului nou

Deschiderea instituțiilor de învățământ din România începând cu luna ianuarie a anului viitor este varianta cea mai probabilă luată în calcul de către autorități. Potrivit Educație Privată, o decizie concretă va fi luată în funcție de evoluția situației epidemiologice din țara noastră.

Dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va scădea, sunt șanse ca elevii să revină în bănci, la cursurile obișnuite.

Ordinul de ministru care suspendă activitatea în toate școlile și grădinițele din România a apărut în Monitorul Oficial, pe 9 noiembrie și este în vigoare până pe 9 decembrie. Atunci autoritățile vor stabili dacă ordinul va fi sau nu prelungit. Dat fiind faptul că urmează sărbătorile de iarnă și vacanța elevilor, cel mai probabil, aceștia vor continua orele online.

 „Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”, se arată în ordinul de ministru semnat de Monica Anisie.

În urmă cu câteva zile, șeful statului, Klaus Iohannis, spunea că nu este de acord cu deschiderea școlilor în acest moment. Președintele a declarat că școlile vor rămâne închise atât timp cât numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este ridicat.

„Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a mai spus şeful statului.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății recomandă redeschiderea școlilor și subliniază cât de important este ca elevii să meargă la cursuri. Potrivit OMS, sănătatea mintală a copiilor și educația lor sunt prioritare și că nu elevii sunt factorii principali de răspândire a acestui virus.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top