Connect with us
De miercuri, 30 septembrie, elevii se reîntorc la școală

Educatie

De miercuri, 30 septembrie, elevii se reîntorc la școală

Începând de miercuri, 30 septembrie, elevii se reîntorc la școală. Ei au fost într-o minivacanță de cinci zile, timp în care școlile au fost transformate în secții de votare. Alegerile au trecut, sălile de clasă au fost igienizate și dezinfectate, iar elevii sunt așteptați la ore, conform scenariului aferent fiecărei instituții de învățământ din țară.

Elevii se reîntorc la școală

De miercuri, elevii revin la școală. Ei au fost într-o minivacanță în intervalul 25-29 septembrie, libere prilejuite de organizarea alegerilor locale. În acest timp, sălile de clasă au fost dezinfectate și igienizate pentru procesul de votare.

Alegerile au trecut, luni și marți sălile de clasă au fost din nou curățate și dezinfectate, și sunt pregătite pentru școlari.

După dezinfectare unitățile de învățământ vor înnoi stocul de substanțe pentru fiecare clasă și vor reface circuitele de intrare şi ieșire pentru elevi și profesori.

Reîntoarcere elevilor la ore se va face, evident, în funcție de scenariul aferent fiecărei instituții de învățământ. Unii vor veni fizic la școală, alții vor învăța în sistem mixt cu ore în bănci și ore online, iar o altă parte dintre elevi va învăța exclusiv de acasă.

Ore cu reguli sanitare

În continuare, elevii trebuie să respecte o serie de reguli menite să limiteze răspândirea noului virus. Ei vor purta mască de protecție și își vor păstra locul în bancă, neavând voie de migreze spre colegi.

Foarte importantă este păstrarea distanței sociale de 1 metru în clase și 1 metru jumătate în afara clasei. De asemenea, mâinile trebuie igienizate riguros, spălate cu apă și săpun, sau dezinfectate dacă este cazul.

Elevii nu au voie să atingă lucrurile sau rechizitele colegilor. Drumul spre și dinspre școală este, de asemenea, important. Dacă elevul folosește mijlocul de transport în comun, el trebuie obligatoriu să poarte mască și, imediat cum coboară, să își dezinfecteze mâinile.

Dezinfecția se face și după ce copilul atinge butonul de lift, sau mânerul ușii.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top