Connect with us
Examen Titularizare 2020. Înscrierile se pot face electronic

Educatie

Examen Titularizare 2020. Înscrierile se pot face electronic

Examen Titularizare 2020. Inițial concursul era programat să se desfășoare în data de 15 iulie. Ministrul Educației se pregătește pentru organizarea concursului, în timp ce cadrele didactice lucrează la dosarele de înscriere care pot fi transmise și electronic. A fost un început de an atipic, în care s-a discutat chiar și despre amânarea examenelor naționale. Se pare că lucrurile intră în normal.

Examen Titularizare 2020. Înscrierile se pot face electronic

A mai rămas puțin timp până la desfășurarea examenului de Titularizare. Acesta este programat pentru data de 29 iulie, când are loc proba scrisă.

Până atunci se fac înscrierile, mai exact în perioada 9-16 iulie. Candidaţii la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar îşi vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele şcolare sau le vor transmite electronic.

Astăzi, Ministerul Educației a publicat, calendarul concursului pentru examenul de titularizare.

Potrivit acestuia, a fost reactualizat Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021.

Proba scrisă a examenului de Titularizare în învățământ va avea loc în 29 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate în 11 august.
Dat fiind contextul pandemic, Ministerul  Educației anunță că vor fi respectate toate măsurile igienico-sanitare în vigoare.
Primele rezultate vor fi afişate în 4 august. Contestaţiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în 11 august vor fi afişate rezultatele finale.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat că, în data de 29 iulie 2020, se va susține concursul național de titularizare 2020, evident, tot în condiții speciale, din pricina pandemiei de coronavirus.

”Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori. A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen”, a declarat Monica Anisie.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top