Connect with us
Monica Anisie, despre ce se întâmplă luni cu școlile din București. S-a depășit pragul de 3 la mie

Educatie

Monica Anisie, despre ce se întâmplă luni cu școlile din București. S-a depășit pragul de 3 la mie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ce se va întâmpla luni cu școlile din București, în condițiile în care în Capitală a fost depășit astăzi pragul de 3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori. Situația este îngrijorătoare, iar ministrul a anunțat că așteaptă o decizie din partea Comitetului pentru Situații de Urgență. Anisie a mai declarat că mâine dimineață la ora 8:00 a convocat la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online

Monica Anisie anunță cum se fac cursurile luni, în București

Ministrul a declarat că se va lua o decizie în privința cursurilor online numai după ce DSP va face o analiză a situației epidemiologice și va centraliza numprul de focare din unitățile de învățământ. Până la o astfel de analiză școlile vor funcționa normal, ca și până acum.

„In conformitate cu ordinul comun cu ministrul Sanatatii, la o rata a incidentei cumultate peste 3 la mia de locuitori, Directia de Sanatate Publica va prezenta o analiza a situatiei epidemiologice. In functie de numărul de focare existente in unitatile de invatamant, precum si a altor criterii, se poate decide ca orele să se desfăşoare in sistem online. În absenta unei astfel de decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenta din Capitală, scolile vor functiona in scenariul 2 ca si pana acum.

Maine dimineata, la ora 8 am convocat la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat Monica Anisie la România TV.

Astăzi în Capitală s-a depășit pragul de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, așa că există toate șansele ca în București să fie aplicat scenariul roșu. Duminică s-au înregistrat numai aici 770 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. În acest context prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu intenţionează să convoace duminică Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Acesta a subliniat că nu este momentul ca populația să intre în panică, având în vedere că pragul de 3 s-a depășit foarte ușor.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top