Connect with us
Monica Anisie, vești noi pentru elevi. Cum se pregătește reluarea cursurilor

Educatie

Monica Anisie, vești noi pentru elevi. Cum se pregătește reluarea cursurilor

Ministrul Educației Monica Anisie a dat declarații despre modul în care se pregătește reluarea cursurilor în luna septembrie. Ministrul recunoaște că infrastructura școlară din acest moment nu permite distanțarea socială ca la examene, iar asta poate reprezenta o problemă majoră atunci când vor fi reluate cursurile pentru toți elevii. Ea a declarat că ministerul încearcă să găsească soluții pentru aceată problemă.

Monica Anisie, vești noi pentru elevi. Cum se pregătește reluarea cursurilor

La momentul de față sistemul implementat pentru examene funcționează pentru băncile sunt ocupate doar elevii de clasa VIII-a și a XII-a. Odată cu reluarea cursurilor pentru toți copiii, situația se complică enorm, așa cum a precizat și Monica Anisie. În acest moment se caută o soluție cât mai bună pentru reînceperea școlii în siguranță.

„După ce încheiem examenele naționale, trebuie să gândim scenariul pentru noul an. În funcție de evoluția epidemiei la nivelul țării, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori.

Includem între aceste măsuri distanțarea fizică. Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării ca la examenele naționale. Trebuie să ne gândim cum am putea pune în practică o astfel de situație”, a declarat ministrul potrivit Digi24.

Totodată, ministrul a avut o veste bună pentru toți elevii care nu vor putea susține anumite probe ale Examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat din motive de sănătate. Ei nu vor trebui să repete probele deja date atunci când vor participa la o nouă sesiune de examene. Mai exact, examenele se vor relua de unde au rămas.

„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o.  Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat”, a explicat Monica Anisie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top