Connect with us
Noi măsuri în ceea ce privește deschiderea școlilor. Ore mai puține pentru unii elevi

Educatie

Noi măsuri în ceea ce privește deschiderea școlilor. Ore mai puține pentru unii elevi

Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, semn că pericolul nu a dispărut. Cu toate acestea, autoritățile susțin începerea noului an școlar și, oficial, acesta va începe la 14 septembrie. În acest context, Ministrul Educației, Monica Anisie și Iohannis au anunțat ce modificări vor fi făcute.

Noi măsuri în ceea ce privește deschiderea școlilor. Ore mai puține pentru unii elevi

Președintele a lămurit situația cu privire la începerea școlii și a declarat că elevii vor începe cursurile în data de 14 septembrie. Cursurile în incinta școlilor vor începe pentru majoritatea elevilor în septembrie, însă există mai multe scenarii pe care autoritățile le-ar putea lua în considerare, în funcție de cum evoluează lucrurile în țara noastră și în funcție de zona din care provin copiii și situația de acolo.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că anul școlar va începe cu reducerea numărului de ore de la clasă, în special pentru clasele pregătitoare. Această decizie a venit odată cu aprobarea unei Ordonanțe de Urgență în acest sens.

„Aseară a fost aprobată în ședința de Guvern o Ordonanță de Urgență prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele și vom începe acest an școlar cu clasa pregătitoare. Deci începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă. Și vom prezenta noile planuri cadru pentru învățământul primar. În curând, specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor prezenta aceste noi planuri cadru în dezbatere publică”, a declarat Monica Anisie.

Ce măsuri vor fi adoptate

Președintele a explicat că anul școlar trebuie să înceapă, pentru că este important pentru copii să învețe, să meargă la cursuri și să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. De asemenea, acesta a precizat că există mai multe proiecte de regulamente în lucru, care vor fi aprobate și făcute publice în scurt timp. În ceea ce privește măsurile de prevenire, el a explicat că se va merge pe aceleași reguli ca până acum, referitoare la igienă și distanțare socială.

„Există proiecte de regulamente, ele se discută și într-un timp foarte scurt, cu siguranță, vor fi aprobate și făcute publice. Măsurile nu sunt complicate, deci lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, regulile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena.”, a spus Klaus Iohannis.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top