Connect with us
Nu se face scoală pe 5 octombrie! Este Ziua Educației, elevii stau acasă

Educatie

Nu se face scoală pe 5 octombrie! Este Ziua Educației, elevii stau acasă

Pe 5 octombrie elevii și copiii de grădiniță nu se prezintă la școală este Ziua Educației iar Ministerul Educației a decis ca ziua de luni să fie liberă. Dacă în alți ani Ziua Educației era sărbătorită cu evenimente în care erau implicații elevii și profesorii, în 2020 este zi liberă pentru că evenimentele sunt intersize.

Nu se face școală pe 5 octombrie, elevii de gimnaziu, liceu și copiii de la grădiniță stau acasă

5 octombrie este zi de sărbătoare în educație, dar elevii nu vor merge la școală. Supărarea cea mare a părinților este că elevii au fost anunțați abia joi și unii chiar vineri de Ministerul Educației că luni nu vor merge la școală. Părinții spun că au fost luați prin nepregătite și mulți se plâng că nu au cine își lăsa copiii luni, 5 octombrie.

Alte vacanțe pentru elevi în anul școlar 2020-2021

Toate zilele prevãzute în acest contract colectiv considerate ca zile nelucrãtoare sunt zilele de repaus sãptãmânal, 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Pastelui, Prima, a doua si a treia zi de Pasti, 1 Mai, 1 Iunie, Prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 5 octombrie -Ziua Mondialã a Educatiei, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, 1 Decembrie, 26 si 26 decembrie si douã zile lucrãtoare, pentru fiecare dintre cele 3 sãrbãtori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele crestine, pentru persoanele apartinând acestor culte.

Structură an școlar 2020-2021

Semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021).

Semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021).

Examenul național de bacalaureat 2021 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.453/31.08.2020.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top