Connect with us
Școlile din București se pregătesc pentru scenariul roșu. Elevii au primit tablete

Educatie

Școlile din București se pregătesc pentru scenariul roșu. Elevii au primit tablete

Școlile din Capitală se pregătesc pentru scenariul roșu. Ministrul Educației a declarat că joi, 15 octombrie, toți elevii din București au primit tablete pentru a putea face școala de acasă. Măsura a fost luată după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 777 cazuri noi de infectare cu noul virus. Este o situație care îngrijorează pe toată lumea, mai ales că cifrele de acum sunt mult mai mari față de cele din primăvară.

Școlile din București se pregătesc pentru scenariul roșu

Școlile din Capitală au șanse mari să intre în scenariul roșu, adică cel în care elevii vor învăța de acasă, din fața tabletelor. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 15 octombrie, un număr de 777 noi infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore.

În aceste condiții, Ministrul Educației, a declarat că se pregătește de scenariul roșu. Monica Anisie a declarat că toții elevii din Capitală, vor primi tablete pentru a putea urma școala online, de acasă.

“Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București. În sfârşit au plecat de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a declarat Monica Anisie.

Cât privește distribuția tabletelor pentru elevii din restul țării, subsecretarul de stat Jean Badea a explicat că din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite în 4 judeţe.

Peste 160.000 de cazuri

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul virus 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate. Este vorba despre cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top