Connect with us
Se închid școlile. Măsuri de ultimă oră pentru limitarea răspândirii virusului

Educatie

Se închid școlile. Măsuri de ultimă oră pentru limitarea răspândirii virusului

Se închid școlile din Capitală. Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti propune Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor faţă în faţă pentru o perioadă de 14 zile. La ora 15.00, autoritățile vor decide noi restricții în Capitală.

Se închid școlile

Dată fiind numărul mare de infectări cu noul virus, în ultimele zile, se cere închiderea școlilor timp de 14 zile, și trecerea la învățământul online. Măsura este valabilă numai în Capitală. Rata de infectare în București, ajunge la 3,19 cazuri la mia de locuitori.

Premierul Orban a declarat că se urmărește oprirea creșterii numărului de infectări și că toate măsurile ce se vor lua vizează reducerea interacțiunilor dintre oameni.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a declarat premierul.

Cu privire la situația școlilor din București, Ministrul Educației a declarat luni, 19 octombrie, că a definitivat planul de măsuri cu privire la școala online, precum și modalitatea prin care fiecare unitate de învățământ va distribui tabletele.

Unitățile de învățământ din București urmează să intre în scenariul roșu, odată cu depășirea pragului de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Orban a precizat astăzi că restricțiile nu afectează creșele și unitățile afterschool, care pot funcționa în continuare, chiar dacă indicele de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

„Nu fac parte din activitățile care intra în restrictii cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa. Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top