Connect with us
Un învăţător a corectat cuvântul „patinoar” cu „patinuar”, iar greşeala a fost taxată dur de tatăl unui elev

Știri

Un învăţător a corectat cuvântul „patinoar” cu „patinuar”, iar greşeala a fost taxată dur de tatăl unui elev

Un învăţător din Iaşi a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe facebook şi a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”.

Părintele din Iaşi se arată nemulţumit de modul în care învăţătorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a evaluat lucrarea copilului său, din clasa a II-a, indicând cu roşu greşeli inexistente, publicând un fragment din lucrarea copilului pe pagina sa de facebook.

Astfel, învăţătorul subliniază cu cerneală roşie cuvântul împărţit în silabe pentru a trece în alt rând „der-deluş”, dar îi corectează şi cuvântul „patinoar” cu „patinUar”.

„Iaşi, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat. Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg? Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B? Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”, a comentat Ionel Tarnoveski în fotografie postată pe facebook.

Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că i s-a povestit, marţi dimineaţa, despre acest caz, care a devenit viral pe facebook, fără ca părinţii elevului să fi informat conducerea despre caz.

„Părintele nu a venit să informeze şcoala sub nicio formă. Deci nu am aflat de la părinţi, ci am aflat de la alţii, care au aflat şi ei tot de la alţii. Acum vom avea o discuţie ca să ne lămurim cu toată chestiunea, dacă e adevărată, în ce context e. Nu ştiu nimic să vă spun, pentru că nici n-am apucat să vedem textul. (…) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, în orice context. Eu ce pot să vă spun dacă nu am elementele de control. Discutăm toată chestiunea şi o să putem să dăm un răspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Săndulescu.

Potrivit acesteia, învăţătorul de la clasa a II-a B are mulţi ani de experienţă în învăţământ şi a refuzat să facă public numele acestuia.

„Vă spun este că este un om dedicat, un om cu foarte multă experienţă. De câţi ani ştiu eu, şi nu sunt puţini, nu am avut niciun fel de probleme, de niciun tip, nu spun de competenţă profesională. N-aş putea să vă spun decât că-i prima dată când o să avem o asemenea situaţie vizavi de domnul învăţător”, a mai spus Săndulescu.

Reprezentanţii Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi nu a contactat părinţii elevului, dar urmează să formeze o comisie care să verifice cazul.

Ionel Tarnoveski, părintele elevului, nu a putut fi contactat de corespondentul MEDIAFAX, până la transmiterea acestei ştiri.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top