Connect with us
Jurnal de Eurovision 2018

Știri

Jurnal de Eurovision 2018. Ziua 3: Le place Cipru! Bogdan Honciuc (Wiwibloggs) :„România se va califica”

A treia zi la Lisabona, una cu emoții pentru 19 țări care au urcat pe scenă în prima semifinală. Le vom avea și noi joi, 10 mai 2018, când România va cânta imediat după Norvegia.

Repetițiile au început de dimineață pentru cele 19 țări. La ele au avut acces, așa cum deja știți, fanii care și-au cumpărat bilete pentru spectacol.

Încă de la primele ore ale dimineții a fost forfotă în zona presei. Securitatea s-a intensificat, iar controalele au continuat în mai multe locuri în preajma Arenei Altice.

E firesc pentru că de obicei în ziua semifinalei vin mai mulți jurnaliști care comentează, iar fanii apar în special în serile de gală ale Eurovisionului. O să vă relatez în rândurile de mai jos câteva din momentele din camera presei.

Se spune că muzica îi unește pe oameni, iar asta am simțit și noi aseară în timpul semifinalei. Jurnaliștii au uitat de rivalități și au aplaudat la fiecare piesă.

De departe, melodiile care au făcut furori printre reporterii de aici au fost „Fuego” (Eleni Foureira – Cipru), „Toy” (Netta – Israel) și „Bones” (Equinox – Bulgaria). După cum știm deja gusturile nu se discută așa că nu vom comenta prea mult de ce s-a calificat Irlanda în marea finală în detrimentul Belgiei sau Azerbaijanului, de pildă.

Cel mai emoționant moment de aseară a fost anunțarea celor 10 calificate în finala de sâmbătă. Sala a fost împânzită de ziariști, toată lumea era în live-uri pe rețelele online fără să mai țină cont că intră într-un alt cadru, erau live-uri peste live-uri.

MAI MULTE IMAGINI CU REACȚIILE DE ASEARĂ, AICI!

Interesant de precizat este că HUFF.ro este printre puținele site-uri care a făcut LIVE TEXT cu semifinala, căci majoritatea jurnaliștilor filmau și se distrau pe melodiile cântate de cei 19 reprezentanți.

Cipru, favorita primei semifinale

După cum știți deja s-au calificat Israel, Austria, Estonia, Albania, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Cipru, Lituania și Cehia.

Imediat după ce am aflat care sunt țările calificate, am zburat spre sala de conferințe de unde am și transmis live-ul de aseară pe pagina Eurovision Smart Center.

CITEȘTE ȘI: Jurnal de Eurovision 2018, Ziua 2. Impresii de la Eurovision Village și atmosfera din sala de presă. Cine s-ar putea califica în finală

Jurnal de EUROVISION 2018, Ziua 1 la Lisabona. Ce țări ne-au sfidat și cine ne-a enervat

Era bătălie pe scaune cum nu ați mai văzut. Coadă la Security din nou (deja suntem obișnuiți și nu ne mai stresăm, ba chiar ne așteptăm să fim controlați și când mergem la baie), iar apoi a urmat agitația. De la fiecare țară din cele 10 calificate aveau loc la prezidiu câte doi reprezentanți (unul din artiști și un membru al delegației). Până să apară finaliștii au trecut vreo 15 minute, timp în care toată lumea făcea fotografii din toate colțurile sălii.

Abia aseară am înțeles de ce Eleni Foureira are atâta succes. Dincolo de piesa comercială care prinde la tineret și e numai bună de dansat în cluburi, tipa are o carismă de invidiat.

A spus că nu locurile din top trebuie să conteze pentru artiști, ci locurile din inimile celor care le ascultă creațiile muzicale, în acest caz. Cu un astfel de discurs și o naturalețe ieșită din comun, Eleni a reușit să o eclipseze pe Netta.

Faptul că despre Netta s-a spus atâta timp că va câștiga ar putea fi în dezavantajul ei. Lumea s-ar putea să nu o voteze masiv bazându-se că oricum e votată, deci cărțile nu sunt făcute, cum se zice, pentru Israel.

Bogdan Honciuc: „România se va califica”

Trupa care ne-a cucerit personal a fost Equinox. Bulgarii au fost singurii care au mai stat în sala de conferințe după terminarea ei pentru fotografii. Au fost ultimii concurenți care au ieșit din sală.

Joi, 10 mai 2018, România va evolua pe scena de la Eurovision imediat după Norvegia, prima care va cânta. Fanii Eurovision pot urmări show-ul la TVR și TVR Internațional de la ora 22 și pe canalul oficial de Youtube al competiției.

Tot în această zi am dorit să aflăm și părerea unui specialist în Eurovision. Bogdan Honciuc ne-a mărturisit că România se va califica în finală.

Daniel Șuta, editor senior

2 Comments

2 Comments

  1. moarteacucoasa

    2018-05-12T08:28:36+03:00 at 8:28

    si as incepe de la ala mai mare la ala mai mic! si anume John Ola Sand!

  2. moarteacucoasa

    2018-05-09T20:04:48+03:00 at 20:04

    arzal-ar focu de eurovision! ce imi vine sa ii spintec cu coasa pe astia de la EBU!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top