Connect with us
Adi ce faci? Am și eu o rugăminte mare la tine Îmi e Rușine dar nu am încotro Între 1 și 10 Septembrie astia de la munca au fost de acord sa colaboreze iar avocatul mi a spus ca o sa iau minim intre 10-15 mii de EUR ce mi se corespunde acuma depinde daune morale cât o sa urce La cât de disperați sunt și ce acuzați i se aduc avocatul a zis ca poate sa obțină și 20-30 mii iar când îmi vor da bani îți voi da ce aveam sa îți dau de anul trecut plus un cadou din partea mea Ideea e ca acuma sunt in medical și vroiam sa te întreb dacă ma poți ajuta cu 650€ pana pe 25 luna asta când am sa ți înapoiez pe astia de acuma cu cea mai sinceră promisiune dar luni dim trebuie sa plătesc chiria și nu îmi ajunge ca am tot amânat-o de pe 1 iar pe 23 fac rost de restul și de asta am zis 25 Îmi e Rușine ca nu ți i am dat pe ultimi dar promit ca ți dau dacă ma poți ajuta te rog frumos

Știri

Tamara Buciuceanu împlinește 90 de ani! La mulți ani! Transmite-i si tu mesajul tău ❤️

Tamara Buciuceanu una din cele mai îndrăgite actrițe din România împlinește mâine 90 de ani. Din cei 90 de ani de viața peste 66 de ani și i-a petrecut pe scenă. 

Tamara Buciuceanu – 66 de ani pe scenă

90 de ani de viaţă, dintre care 65 de ani petrecuţi în slujba teatrului românesc. Tamara Buciuceanu-Botez a fost omagiată luni seara, pe scena Teatrului Metropolis, alături de actori de seamă. ”Doamna Isoscel” i-a avut alături şi pe Ştefan Bănică şi Oana Sîrbu, ”elevii” săi din celebrul film ”Liceeni”. Bănică a comparat-o cu o nestemată!

În urmă cu doi ani, nu mai putea să iasă din casă din cauza problemelor de sănătate şi a poverii anilor. Anul acesta, Tamara Buciuceanu-Botez a făcut o excepţie! Îmbrăcată elegant, în haine negre, accesorizate cu verigheta-i preţioasă, broşa şi colierul de mărgele, cu aceeaşi pieptănătură în buclă pe spate, cu ochii veseli şi zâmbetul său inconfundabil cu care ne-a obişnuit timp de şase decenii şi jumătate! Aşa s-a prezentat celebra Tamara Buciuceanu-Botez luni seara, 17 decembrie, pe scena Teatrului Metropolis.

Tamara Buciuceanu

Tamara Buciuceanu Botez – 90 de ani. La multi ani!

Evenimentul a fost făcut în cinstea aniversării celor peste 65 de ani de la debutul pe scena românească. “Doamna comediei româneşti”, aşa cum a fost prezentată de directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, are 89 de ani şi, în ciuda lor şi a problemelor de sănătate, a ţinut în picioare un discurs frumos în aplauzele tuturor colegilor de breaslă. ”Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis.

La eveniment au fost prezenţi regizorii Tudor Giurgiu, Felix Alexa şi Lia Bugnar, actorii Ion Dichiseanu, Rodica Mandache, Adrian Titieni, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Marius Stănescu, Carmen Tănase, Virginia Rogin, criticul de film Irina Margareta Nistor, dar şi ”elevii” ei din filmul ”Liceeni”, care ne-a marcat adolescenţa, şi anume Oana Sîrbu şi Ştefan Bănică.

Aceştia au aplaudat-o şi au elogiat-o. Ştefan, cel care l-a interpretat pe ”Mihai”, a comparat-o pe Tamara Buciuceanu cu o piatră preţioasă. “Ce avem noi aici este un unicat, o nestemată rară pe care am preţuit-o şi o preţuim. Ei trebuie aniversaţi şi trebuie aplaudaţi şi ridicaţi în slăvi cât sunt în viaţă. Noi, românii, avem acest senzaţional obicei de a face mare tam-tam după. Nu mă interesează după. Acum trebuie să o facem, cât sunt în viaţă. Dacă merită o statuie, fă-i o statuie”, a spus Ştefan Bănică. Picioarele nu o mai ajută atât de tare, aşa că actriţa a preferat să asculte elogiile colegilor săi de pe fotoliu.

«Liceenii», un succes uriaș

Tamara Buciuceanu-Botez a avut roluri importante în teatru, în piese precum “Coana Chiriţa”, “Romeo şi Julieta la început de noiembrie”, “Scaunele’, “Cumetrele”, “Doctor fără voie”, “Nepotul”. A jucat în peste 25 de filme, iar personajul său emblematic a fost profesoara Isoscel din seria “Liceenii”. Acum 33 de ani când se turna filmul în care juca alături de Ștefan Bănică și Oana Sîrbu, Tamara Buciuceanu avea 56 de ani. Era plină de viață, zâmbitoare așa cum este și acum. „Extemporal la dirigenție,” „Liceenii”, „Declaraţie de dragoste”, „Liceenii în alertă” şi „Liceenii Rock’n Roll” sunt și acum în topul preferințelor tinerilor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top