Connect with us

Externe

11 morți și șapte răniți după scufundarea unui vapor în SUA

Tragedie cumplită în Statele Unite ale Americii. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa joi şi şapte au fost rănite după ce un vapor care transporta turişti s-a răsturnat.

Acesta s-a scufundat pe un lac, în statul american Missouri (centru) în timpul unei furtuni violente, relatează Reuters, DPA şi AFP.

Potrivit declaraţiilor şerifului din comitatul Stone, Doug Rader, la bordul vaporului se aflau 31 de persoane, inclusiv copii. Un grup de scafandri se află în căutarea persoanelor date dispărute.

”Furtuna a sosit foarte repede”, a declarat prin telefon pentru AFP Rick Kettels, proprietarul Lakeside resort, un complex hotelier situat pe malul lacului, precizând că serviciul local de meteorologie nu a avertizat în legătură cu iminenţa unei furtuni.

Lacul Table Rock, situat în sudul statului Missouri, la frontiera cu Arkansas, este un lac artificial, foarte frecventat de către turişti.

Echipajele de salvare au pornit în căutarea răniților imediat după ce furtuna s-a mai potolit. Înregistrările apărute pe o rețea de socializare au arătat valurile mari create de vântul puternic.

Vapor scufundar pe lacul Missouri, sunt mai multe victime

„Prioritatea noastră numărul unu sunt familiile și angajații noștri care au fost afectați de acest accident tragic. De acum asistăm autoritățile pe măsură ce continuă operațiunea de căutare și salvare „, a declarat Suzanne Smagala-Potts, purtătoare de cuvânt a Ripley Entertainment, care deține operațiunea Ride The Ducks din Branson.

Nu putem confirma câți membri ai echipajului erau la bordul navei

Vehiculele amfibiene Duck sunt folosite în turneele de vizitare a obiectivelor turistice din întreaga lume și au fost implicate într-o serie de accidente mortale în ultimele două decenii.

Compania care construiește rațe, Ride the Ducks International LLC, a convenit în 2016 să plătească o amendă de 1 milion de dolari după ce unul dintre vehicule sa ciocnit cu un autobuz din Seattle, omorând cinci studenți internaționali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top