62 de angajați români dintr-un abator din Germania s-au infectat cu noul COVID

21.05.2020
62 de angajați români dintr-un abator din Germania s-au infectat cu noul COVID

O echipă de muncitori 96 români plecață să lucreze într-un abator din Germania, a fost astăzi lovită de o veste infiorătoare. 62 de persoane din echipa de muncitori români din Germania au fost infectate cu noul coronavirus. Testele au fost efectuate în cursul zilei de ieri, iar informația a fost confirmată pentru DIGI24 de Ministerul de Externe.

Nu se știe exact sursa focarului

Reporterul DIGI24 a declarat că după o discuție cu Ministrul de Externe s-a confirmat faptul că românii sunt bolnavi, dar încă la nivelul ministerului nu sunt informațiile complete.

Nu este pentru prima dată când români plecați în Germania au fost infectați cu noul coronavirus, acum câteva luni 183 de români au fost îmbolnăviți de fabrica unde lucrau.

Ministerul de Externe a precizat ca statul german se va asigura de însănătoșirea românilor noștri și le vor acorda toată asistența medicală necesară.

Industria cărnii din Germania a fost puternic lovită de coronavirus, zeci de fabrici au rămas fară angajați din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Contact români bolnavi în Germania

În cazul în care nu puteți lua legătura cu cele 62 de persoane aflate în Germania, Ministerul de Externe vă roagă să luați legătura cu aceștia prin intermediul numerelor de telefon puse la dispoziție pe www.mae.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *