Connect with us
A murit fostul președinte al Franței. Valéry Giscard d'Estaing era infectat cu COVID-19

Externe

A murit fostul președinte al Franței. Valéry Giscard d’Estaing era infectat cu COVID-19

Valéry Giscard d’Estaing a murit. Fostul președinte al Franței avea 94 de ani și s-a stins miercuri, 2 decembrie 2020. Anunțul dispariției sale a fost făcut de către apropiați ai familiei. Valéry Giscard d’Estaing a murit „ca urmare a COVID-19”, la reşedinţa sa din Authon, situată în departamentul francez Loir-et-Cher.

Valéry Giscard d’Estaing avea 94 de ani

Este doliu în Franța după ce fostul președinte Valéry Giscard d’Estaing a decedat răpus de coronavirus. Valéry Giscard d’Estaing a fost preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981. El avea probleme cardiace și se infectase cu noul coronavirus. Starea lui de sănătate s-a agravat și a culminat cu decesul fostului șef de stat.

S-a stins la locuința familiei sale.

„Valéry Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, au trasmis apropiați ai familiei fostului președinte, prin intermediul unui comunicat.

Valéry Marie René Georges Giscard d’Estaing (2 februarie 1926 – 2 decembrie 2020), cunoscut și sub numele de Giscard sau VGE, a fost un politician francez care a ocupat funcția de președinte al Franței din 1974 până în 1981.

După ce a fost ministru al finanțelor sub prim-miniștrii Jacques Chaban-Delmas și Pierre Messmer, a câștigat alegerile prezidențiale din 1974 cu 50,8% din voturi împotriva lui François Mitterrand din Partidul Socialist.

Mandatul său a fost marcat de o atitudine mai liberală cu privire la problemele sociale – precum divorțul, contracepția și avortul – și încercările de modernizare a țării și a biroului președinției, lansând în special proiecte de infrastructură asupra energiei nucleare ca principală sursă de energie a Franței.

În calitate de fost președinte al Franței, Giscard d’Estaing a fost membru al Consiliului Constituțional. De asemenea, a ocupat funcția de președinte al Consiliului regional din Auvergne din 1986 până în 2004.

La vârsta de 94 de ani și 304 de zile, Giscard a fost cel mai longeviv președinte francez din istorie.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top