Connect with us

Externe

Accident infiorător între un autocar și un microbuz, plin cu români! Cel puțin 3 morți și zeci de răniți…mai aveau doar 150 de km pana în România

Accident de autocar cu romani pasageri în Ungaria. Trei români au murit și alți cinci au fost răniți, sâmbătă, în urma unui accident care a avut loc la Szolnok, în Ungaria, la aproximativ 150 de kilometri de granița cu România, fiind implicate un autobuz și un microbuz.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs sâmbătă, în zona localităţi Szolnok, din Ungaria.

”Accidentul a fost soldat cu decesul a 3 cetăţeni români şi rănirea altor 5. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a persoanelor rănite”, a transmis MAE.

Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare, mai arată MAE, iar până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

Potrivit unor informaţii, accidentul s-a produs între un micobuz înmatriculat în România şi un autobuz, la Szolnok, la 150 de kilometri de graniţa cu România.

Tragedie la Marea Neagră: 12 morți

Tragedia la malul Mării Negre. Cel puțin 12 persoane au murit într-un incendiu devastator și alți 10 au fost răniți aseară într-un incendiu produs la un hotel-cazinou de lux din stațiunea georgiană Batumi.

„Doisprezece oameni au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon” în incendiul din Leogrand, un hotel de 22 de etaje, a declarat pentru presă ministrul sănătăţii din regiune, Zaal Mikeladze.

„Zece persoane au fost spitalizate, majoritatea pentru că au inhalat fum. Toate aceste persoane sunt într-o stare staţionară”, a adăugat el.

CITESTE SI: Incendiu la un tren încărcat cu azotat de amoniu. Pericol de explozie

Grav accident de circulație! Sunt mai multe victime, între care și copii

INCENDIU DEVASTATOR in Canada: Flacarile nu pot fi oprite

#COLECTIV Numele membrilor trupei Goodbye to Gravity vor ajunge pe Marte

Comemorare Colectiv – Pavlos și-a salvat prietenul din incendiu, dar a rămas mutilat pe viață: “Visez să trăiesc într-o țară normală”

Comemorare Colectiv – Alex Plângu: “Îmi spuneam că trebuie să lupt, să mă trezesc, să îndur durerea”

Comemorare Colectiv – Miluță Flueraș: “Toți oamenii cu care am vorbit în acea seară au murit”

Printre victime nu se numără români, însă pe lângă georgienii care se aflau în stațiune s-au numărat trei turci și un israelian, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Batumi, Kaha Sihradze la postul de televiziune Palitra News

„Şaisprezece camioane şi sute de pompieri au combătut incendiul (…) în prezent stins”, a anunţat Ministerul regional de Interne într-un comunicat, precizând că „fumul dens a făcut dificilă evacuarea” clienţilor hotelului.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Român care dorea să comită un ATENTAT TERORIST, săltat de DIICOT!

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din județul Argeș a fost ridicat de procurorii DIICOT, fiind suspectat de terorism, după ce s-ar fi autoradicalizat și ar fi aderat la Statul Islamic.

Joi dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au desfășurat efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, a întreprins măsuri specifice de documentare informativă, în baza unui mandat de siguranță națională, a unui cetățean român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism, se arată într-un comunicat SRI.

În fapt, cetățeanul a intrat în atenția SRI în anul 2015, prezentând indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Potrivit SRI, cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și online, în favoarea organizației teroriste DAESH (denumirea franceză pentru ISIS), la care și-a declarat adeziunea.

Concret, suspectul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH. El a distribuit în mediul online imagini cu execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împuscare, cu scopul de a promova Statul Islamic.

Bărbatul din Piteşti se numeşte Ionuţ Cătălin Bălan, este căsătorit şi are un copil. El adoptase numele de Ibrahim și dorea să comită un atentat terorist la o bază militară.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top