Connect with us
Adevărul despre Titanic! Ce s-a întamplat cu adevărat

Externe

Adevărul despre Titanic! Ce s-a întamplat cu adevărat

Toată lumea a auzit despre tragedia Titanic, însă câți dintre ei știu ce s-a întâmplat cu trupurile pasagerilor care au decedat?

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 a avut loc unul din cele mai tragice evenimente maritime din istorie. Vasul Titanic plecase din Anglia cu patru zile în urmă și ar fi trebuit să ajungă în New Yok. La bordul său erau 2228 de persoane, iar 1523 dintre ele au fost înghițite de apa.

Nava a lovit un aisberg și mai mult de jumătate din pasageri au murit pentru că bărcile de salvare nu erau destule. Ele puteau duce doar 1180 de persoane și mulți bărbați și-au pierdut viața deoarece femeile și copiii aveau prioritate la îmbarcare. Vasul s-a scufundat în întregime în urma impactului și se află și acum pe fundul Atlanticului.

Rămășițele Titanicului au fost găsite după mai bine de 70 de ani de căutări, însă cadavrele pasagerilor care au decedat în cumplita tragedie nu au fost găsite niciodată. Cantitatea mare de sare din apa a făcut că acestea să se descompună, așa că trupurile lor au dispărut în Oceanul
Atlantic.

Ce se poate găsi acum pe Titanic

Oamenii de știință care au studiat Titanicul și care au vizitat constant epava pentru a afla mai multe. Declară că în momentul de față nu se găsesc cadavre, ci doar încălțămintea acestora. Încălțămintea marcând locul unde au murit aceștia.
Acest fenomen este datorat apei foarte sărate și adâncimea la care s-au scufundat.
În lume există mai multe muzee ce comemorează Titanicul. Iar poveștile celor care au fost pe uriașul vapor se mențin vii mulțumită urmașilor care le spun și acum.
Nebunia din media legată de faimoasele victime ale Titanicului, legendele despre scufundare, schimbările efectuate în legislația maritimă și descoperirea epavei au contribuit la interesul publicului larg
În aprilie 2012 s-au împlinit 100 de ani de la scufundarea navei.
Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top