Alertă teroristă în Paris: Atacul armat a fost revendicat de Statul Islamic

20.04.2017
Alertă teroristă în Paris: Atacul armat a fost revendicat de Statul Islamic

Alertă teroristă în Paris, Doi polițiști au fost împușcați pe Champ Elysees. Potrivit presei franceze, unul dintre ofițeri a murit. Atacul a avut loc chiar în timpul ultimei dezbateri înainte de alegerile prezidențiale din Franța.

Update: Statul Islamic a revendicat atacul armat.

Update, ora 23:48: Un român aflat a fața locului a declarat că peisajul este unul dezolant, iar autoritățile sunt în alertă maximă. El spune că atacatorii au coborât dintr-o dubă și au împușcat direct polițiștii. Aceștia au tras cu puști kalashnikov.

Update, ora 23:45: “Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției (…), un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Update, ora 23:40: Un jurnalist român, aflat în Franța, a declarat că autoritățile au informații că ar fi vorba de doi atacatori. Unul a fost ucis, iar cel de-al doilea este în libertate.

Update, ora 23:32: Alertă teroristă în Paris: Sunt 50.000 de polițiști în stradă, în întreaga țară. Polițiștii veriică și locuința atacatorului. Agenții au ajuns la locuința acestuia, după ce el a scris pe o rețea de socializare că vrea să ucidă mulți polițiști.

Update, ora 23:30: Donald Trump a transmis condoleanțe. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că acest atac armat seamănă cu un atac terorist.

Update, ora 23:23: Trei stații de metrou din apropierea bulevardului au fost închise.

Update, ora 23:20: Potrivit poliției, atacatorul este cunoscut serviciilor de informații.

Update, ora 23:13: Nu există încă niciun indiciu că acesta a fost un act de terorism, dar Champs Elysees, din cauza renumelui său mondial și a numărului mare de vizitatori, a fost văzut de mult timp ca o potențială țintă, informează BBC.

Update, ora 23:10: Potrivit presei franceze a murit și cel de-al doilea polițist.

Update, ORA 23:05: Imagini de la fața locului.

Posibil atac terorist în Paris

Potrivit informațiilor apărute în presă pistolul care a tras asupra lor a fost împușcat de către poliție. Potrivit Ministerului de Interne, starea sa nu este clară. Zona Champs Elysees a fost sigilată.

Atacul armat apare în contextul alegerilor prezidențiale. Franța merge la urne duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Nu există informații, deocamdată, despre identitatea pistolarului.