Connect with us
Afganistan: Un nou atac armat!

Externe

Afganistan: Un nou atac armat!

Un nou atac armat în Afganistan! Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, unde indivizi înarmaţi au atacat o clădire guvernamentală, după ce un kamikaze şi-a detonat o încărcătură explozivă la intrarea în această clădire, relatează agenţiile Reuters şi dpa.

Atacul ilustrează situaţia precară de securitate în această ţară după 17 ani de război, organizaţia Stat Islamic revendicând tot mai multe atacuri asupra unor ţinte civile, în timp ce sporesc presiunile pentru negocieri de pace între guvernul de la Kabul şi talibani.

În atacul de marţi au fost ucise cel puţin 15 persoane şi tot atâtea au fost rănite, conform unui bilanţ încă provizoriu comunicat de un purtător de cuvânt guvernamental. O altă sursă a avansat un bilanţ de 8 morţi şi circa 30 de răniţi.

Cei doi atacatori au fost ucişi după o luptă armată ce a durat şase ore şi care a distrus mare parte din respectiva clădire. Atacul nu a fost revendicat, dar talibanii au negat orice implicare.

În acest an între lunile ianuarie şi iulie cel puţin nouă atacuri atribuite grupării Statul Islamic au fost comise în regiunea Jalalabad, soldate în total cu peste 100 de morţi.

Zece morţi, în urma unui atentat în sudul Filipinelor

Citește și: Atac armat în Germania, 14 oameni înjunghiați

Zece persoane, printre care militari, şi-au pierdut viaţa marţi în urma exploziei unei camionete la un punct de control al armatei în sudul Filipinelor, într-o regiune unde sunt active grupări islamiste, transmite AFP.

Atentatul a fost revendicat de organizaţia Stat Islamic (SI), a cărei structură de propagandă, Amaq, a anunţat că un atac sinucigaş a ucis 15 militari la Lamitan, în sudul ţării.

Explozia a survenit în zori, după ce militari şi membri ai unei miliţii proguvernamentale au interceptat o camionetă ce urma să fie inspectată la un punct de control la intrarea în localitatea creştină Lamitan, situată pe insula Basilan, unde populaţia este majoritar musulmană, a explicat Gerry Besana, un reprezentant al armatei filipineze.

Un soldat, cinci miliţieni şi patru civili au fost ucişi, potrivit unui nou bilanţ transmis presei la Manila de purtătorul de cuvânt al armatei filipineze, Edgard Arevalo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top