Alegeri în Republica Moldova. Zi decisivă! Maia Sandu sau Igor Dodon

15.11.2020
Alegeri în Republica Moldova. Zi decisivă! Maia Sandu sau Igor Dodon

Alegeri în Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon se luptă pentru fotoliul de președinte. Interesul pentru aceste alegeri locale este foarte mare în rândul moldovenilor, în ciuda restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii cu noul virus. Primul tur de scrutin a fost câștigat de către Maia Sandu, cu o mică diferență de voturi. Scorul este foarte strâns între cei doi candidați. Republica Moldova își alege astăzi președintele.

Alegeri în Republica Moldova

Astăzi este o zi extrem de importantă pentru Republica Moldova. Moldovenii de peste Prut își aleg președintele, cel care va sta la cârma țării pentru următorii patru ani. După primul tur de scrutin, Maia Sandu este favorită în cursa pentru fotoliul de președinte. Candidata Partidului Acţiunii şi Solidaritate (PAS) a câștigat surprinzător primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Inițial, ea s-a clasat pe locul doi, după Igor Dodon, dar rezultatul s-a modificat în favoarea candidatei PAS, după ce Comisia Electorală Centrală a început să proceseze și rezultatele votului din diaspora.

Maia Sandu și Igor Dodon s-au mai confruntat pentru funcția de șef al statului. În 2016, Igor Dodon a câștigat alegerile cu 52% din voturi, în timp ce Maia Sandu a reușit să obțină doar 48% din voturi.

De data aceasta, lupta este mult mai strânsă.

Moldovenii ies la vot

Printre primii care și-au exprimat opțiunea la vot au fost chiar cei doi candidați la fotoliul de președinte. Atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon – președintele în funcție, au votat de la primele ore ale dimineții.

“Eu astăzi am votat pentru schimbare, pentru o Moldovă în care oamenii trăiesc în bucurie alături de familiile lor, în care îmbătrânesc cu demnitate, pentru o Moldovă de care cu toţii să fim mândri”, a spus Maia Sandu.

“Eu astăzi am votat pentru pace, pentru linişte, schimbări spre bine, avem nevoie de schimbări calitative. Am votat pentru echitate socială, dezvoltare economică, pentru echilibru în relaţiile externe”, a declarat Igor Dodon.

Articolul continua dupa publicitate