Connect with us
alegeri prezidențiale în Franța. Francezii merg azi la urne, pentru a vota candidatul preferat pentru a fi președinte.

Externe

Alegeri prezidențiale în Franța. EXIT POLL

Alegeri prezidențiale în Franța. Francezii își ales, astăzi, președintele. În total, 47 de milioane de francezi sunt aşteptaţi la urne, pentru a-şi alege viitorul preşedinte. Sunt patru candidaţi care au şanse de a trece în turul doi, potrivit ultimelor sondaje de opinie.

Update, ora 21.00: Exit poll-ul France 2 indică: Emmanuel Macron 23.7%, Marine Le Pen 21.7%. Cei doi canditați ar urma să ajungă în turul al doilea.

Francois Fillon si Jean Luc Melenchon ar fi obtinut in jur de 19%.

Știre inițială

E vorba despre Emmanuel Macron, candidatul formaţiunii de centru, En Marche, Marine Le Pen, din partea extremei drepte, Francois Fillon, candidatul dreptei şi cel al stângii radicale, Jean Luc Melenchon.

Alegeri prezidențiale în Franța: S-au deschis urnele de vot

Francezii din diaspora sunt primii care votează în primul tur al alegerilor prezidenţiale. S-au deschis secţiile de votare din Statele Unite, Canada, Caraibe şi teritoriile din Pacificul de Sud.

Citește și: Franța: Cine este François Fillon, învingătorul de la Alegerile primare ale dreptei

În Montreal, sute de oameni s-au aşezat la coadă încă de la primele ore, nerăbdători să pună ştampila pe candidatul favorit. În Franţa, votul are loc mâine, dar cei aproape un milion de fracezi care locuiesc în teritoriile de peste mări votează mai devreme, pentru a nu fi influențați de rezultatele din țară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top