Connect with us

Externe

Ambasada României la Budapesta a fost ATACATĂ

Ambasada României din Budapesta a fost atacată de mai mulţi unguri extremişti. Aceştia fac parte din gruparea „Mişcarea celor 64 de Comitate”.

Asta a scris deputatul PMP, Marius Paşcan, pe pagina sa de Facebook.

Huliganii au acoperit stema aflată pe Ambasada României de la Budapesta cu un steag al Ţinutului Secuiesc.

Incidentul a fost relatat de deputatul PMP, care a postat și câteva fotografii de la incident:

„Un nou gest provocator și agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremistii unguri din ,,Mișcarea celor 64 de Comitate” din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc.

Nădăjduiesc ca autoritățile României să nu rămână într-o expectativă lașă și să reacționeze cu fermitate.

Totul pe cale oficială, solicitându-i premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere cuvenitele reacții și aplicarea sancțiunilor legale.

Astfel de acțiuni sunt periculoase și se pot amplifica și radicaliza dacă nu sunt stopate din fașă.

Dar poate că există un interes chiar din partea Budapestei în a tensiona artificial relațiile bilaterale cu țara noastră și nu văd, chiar într-o astfel de perspectivă, de ce am sta pasivi, cu capul plecat, în anul Centenarului Marii Uniri.” , a scris deputatul pe Facebook.

Citeşte şi Doi câini boxeri au atacat trei persoane: o fată de 22 de ani, un bărbat de 47 şi tatăl acestuia

Scene de groază în centrul Iaşului. Doi câini boxeri au sărit gardul unei curţi şi au atacat trei persoane: o fată de 22 de ani, un bărbat de 47 şi tatăl acestuia, în vârstă de 60 de ani.

Prima care a ajuns în colţii animalelor a fost tânăra de 22 de ani.

În ajutorul ei au sărit un tânăr şi tatăl acestuia. Primul a fost muşcat de organele genitale, iar tatăl acestuia, de mână.

Incidentul a avut loc în zona Splai Bahlui, aproape de Podu de Piatră și de Centru, pe strada Ion Tănăsescu.

Din nefericire, bărbatului de 47 de ani i-a fost sfârtecat un testicul în timp ce se lupta cu animalele, scrie presa locală.

Cele trei victime ale câinilor au fost transportate de urgență la spital

Băbatul cu testiculul smuls a fost trimis la spitalul Parhon la secția de Urologie, tatăl şi adolescenta ajungând la Unitatea de Primiri Urgențe.

„Serviciul de Ambulanță Județean Iași a fost solicitat să intervină pentru două victime care prezentau plăgi mușcate de câine.

A fost dirijat de urgență un echipaj cu asistent medical. La locul solicitării a găsită o tânără de 22 ani cu plăgi mușcate la genunchiul stâng și la mâna stângă.

Un bărbat de 66 de ani cu plagă mușcată de membru superior drept. După acordarea asistenței medicale de urgență, victimele au fost transportate în UPU de la Spitalul «Sf. Spiridon».

A treia victimă, un pacient mușcat în zona genitală, a fost preluat de un echipaj SMURD”, a declarat asistent medical Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iași.

Citeşte şi ATENȚIE! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

În Bucureşti se circulă în condiţii de iarnă. Pe mai multe artere s-a depus strat de zăpadă după ce în această noapte a început să ningă.

Ninge în Capitală, iar şoselele au fost acoperite deja cu un strat de zăpadă sub care e gheaţă.

În zona Pipera, cinci autoturisme au fost implicate într-un carambol. Pe celelalte străzi se circulă în condiţii de iarnă.

„Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit.

În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, transmite Brigada de Poliţie Rutieră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top