Connect with us
Angela Merkel a fost realeasă în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate. Ea a obținut 89,5% din voturile celor aproape...

Externe

Angela Merkel, realeasă în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate

Angela Merkel a fost realeasă în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate. Ea a fost aleasă cu 89,5% din voturi.

Angela Merkel a fost realeasă, marți la Essen, în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU),. Ea a obținut 89,5% din voturile celor aproape 1.000 de delegați ai formațiunii sale politice, relatează Reuters și DPA.

În urmă cu doi ani, Merkel a fost realeasă lider al CDU cu 96,7% din voturile delegaților creștin-democrați.

Decizia de anul trecut a cancelarului german de a permite intrarea în țară a circa 1 milion de migranți a erodat sprijinul popular pentru Merkel, dar și pentru CDU.

În urmă cu 12 ani, Angela Merkel fusese realeasă la conducerea creștin-democraților germani cu 88,4% din voturile delegaților.

Congresul CDU din aceste zile se desfășoară la Essen, acolo unde Angela Merkel a fost aleasă pentru prima dată președinte al formațiunii, în anul 2000, potrivit agerpres.

Cine este Angela Merkel

Angela Dorothea Merkel s-a născut la 17 iulie 195. Este om politic german, actualul cancelar al Germaniei și liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU).

Un fost om de știință de cercetare, cu un doctorat în chimie-fizică, Merkel a intrat în politică în urma revoluțiilor din 1989. Pentru scurt timp a servit ca purtător de cuvânt adjunct pentru primul guvern est-german ales democratic, condus de Lothar de Maizière în 1990.

Merkel a fost numită în funcția de ministru pentru Femei și Tineret în guvernul federal sub cancelarul Helmut Kohl în 1991. Ea a devenit ministrul mediului în 1994.

După ce partidul său a pierdut alegerile federale din 1998, Merkel a fost ales secretar general al CDU.

În prezent, Angela Merkel este liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top