Connect with us
Armata a doborât un avion civil cu ajutoare medicale "din cauza lipsei comunicării." Toți pasagerii sunt morți

Externe

Armata a doborât un avion civil cu ajutoare medicale „din cauza lipsei comunicării.” Toți pasagerii sunt morți

Un avion aparținând companiei African Express a fost doborât deasupra Somaliei. Avionul era încărcat cu ajutoare medicale, iar armata etiopiană este suspectată pentru acest atac armat. Află din rândurile de mai jos ce s-a întâmplat.

Armata a doborât un avion civil cu ajutoare medicale „din cauza lipsei comunicării.” Toți pasagerii sunt morți

Un avion al companiei African Express Airways din Kenya avea 6 oameni la bord când a fost doborât deasupra Somaliei. Nava era încărcată cu ajutoare medicale, conform Al Jazeera, citată de Mediafax.

Conform sursei citate, avionul a fost doborât cu ajutorul unei rachete lansată de trupele etiopiene în proximitatea orașului Bardale. Aceștia au crezut că pilotul dorește să lanseze un atentat terorist. De asemenea, armata etiopiană a declarat că nu a fost informată despre acest zbor și că totul a fost un rezultat al lipsei de comunicare.

„Din cauza lipsei comunicării, avionul a fost doborât,” a declarat armata etiopiană.

La bordul avionului erau 4 cetățeni kenyeni și 2 somalezi. Autoritățile kenyene au declarat că sunt șocate de acest incident neașteptat, mai ales că avionul se afla într-o misiune umanitară.

Atât soldați din Etiopia, cât și din Kenya au fost trimiși în diverse misiuni în Somalia în contextul unei campanii de menținere a păcii. De asemenea, campania era una de luptă împotriva organizației teroriste Al-Shabab.

Avionul s-a prăbușit în ziua de luni, la ora locală 3:30 și plecase din capitala Mogadishu spre Bardale. Președintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a invitat autoritățile aviației civile kenyene să investigheze prăbușirea alături de autoritățile somaleze.

De asemenea, acesta a declarat că guvernul a „sporit măsurile de protecție aviatică” pentru a se asigura că ajutoarele medicale atât de importante vor ajunge la destinație în siguranță.

Ministrul Transporturilor din Somalia, Mohamed Abdullah Salad, alături de oficiali kenyeni și etiopieni au vizitat locul prăbușirii miercuri. Somalia este pe locul 2 din Africa în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu noul virus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top