Connect with us
Atac armat comis luni în campusul Universităţii de Stat din Ohio. Nouă persoane au fost spitalizate.

Externe

SUA: Atac armat la universitatea din Ohio: Minim 9 răniți

Atac armat comis luni în campusul Universităţii de Stat din Ohio. Autorităţile americane au anunţat că nouă persoane au fost spitalizate. Autorul atacului a fost ucis de poliţişti în urma unei operaţiuni masive, transmite Columbus Dispatch.

Cel puţin unul dintre răniţi este în stare critică, potrivit postului Fox News, citat de Mediafax.

Campusul a fost securizat în jurul orei locale 11.30 (18.30 ora României), iar toate cursurile au fost anulate la Universitatea din Ohio, informeaza news.ro.

Atac armat la Universitatea de Ohio. Nouă persoane au fost rănite

Incidentele au început  în jurul ore 9.30 a.m. (16.30 ora României), prin semnalarea unei scurgeri de clor la un laborator al Facultăţii de Inginerie. După sosirea pompierilor un individ a intrat cu un vehicul de teren în una din clădirile campusului universitar. O altă persoană a început să atace cu un cuţit. Mai multe persoane au fost rănite.

La scurt timp după incident, sistemul de alertă al universitații a emis o avertizare privind prezența unui trăgător activ în campus.  Studenţii au primit mesaje în care sunt îndemnaţi să fugă, să se ascudă sau să lupte.

Într-o fotografie postată pe contul de Tweeter al ziarului studențesc The Lantern, se poate observa un cadavru acoperit cu un cearșafg alb, în fața unuia dintre laboratoarele facultății.

”Primul lucru pe care l-am auzit au fost acele ţipete. Probabil la doar cinci secunde după am auzit trei focuri de armă, probabil trase cu un pistol. Nu am văzut niciodată ceva asemănător. Toată lumea fugea în orice direcţie posibilă”, a declarat studenta Cydney Ireland.

Citește și SUA: Atac armat intr-un bar din Hamilton, Ohio

Studenţii s-au baricadat în sălile de curs ale Universităţii din Columbus.

”În Ohio, gândurile şi rugăciunile noastre se întreaptă spre comunitatea Universităţii”, a transmis Guvernatorul statului, John Kasich.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top