Connect with us
Atac armat la Manchester. Sunt mai multe victime

Externe

Atac armat la Manchester. Sunt mai multe victime

Zece persoane au fost spitalizate după ce mai multe focuri de armă au fost trase în oraşul britanic Manchester în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, transmite Press Association, citată de Agepres.

Poliţia a fost chemată în jurul orei locale 02.30, în zona Moss Side, unde a găsit mai multe persoane rănite.

Rănile victimelor sunt de la ‘minore la majore’, dar majoritatea nu par să le pună viaţa în pericol, au indicat autorităţile, fără a preciza natura rănilor.

Atacul este considerat unul periculos

‘Poliţiştii încearcă să stabilească exact unde a avut loc incidentul şi cine este responsabil pentru un atac atât de periculos’, a declarat presei inspectorul Debbie Dooley.

Ea a precizat că poliţia va patrula suplimentar în zonă toată dimineaţa şi în zilele următoare.

Pe reţelele sociale au fost postate imagini de după incident. Acestea par să arate un grup de oameni panicaţi ajutaţi de poliţie.

În zonă se aflau oameni care participaseră la un carnaval încheiat cu câteva ore mai devreme.

Trei polițiști au fost uciși în urma unui raid

Trei poliţişti iordanieni au fost ucişi sâmbătă într-un raid la nord de Amman contra unei celule teroriste suspectate de implicare într-un atac comis cu o zi înainte şi care a provocat moartea unui membru al forţelor de securitate, transmite AFP.

Ascunşi într-un imobil din oraşul Salt (la 30 de km nord de Amman), „suspecţii au refuzat să se predea şi au tras în direcţia forţelor de securitate”, apoi au detonat dispozitive explozive plasate în prealabil în clădire, a indicat într-un comunicat ministrul iordanian pentru presă.

„Mai mulţi membri ai forţelor de securitate au fost de asemenea răniţi, la fel şi un anumit număr de civili”, a adăugat acesta, fără alte detalii.

Potrivit presei locale, care citează surse medicale, circa 20 de persoane ar fi fost rănite la Salt.

Operațiunea este în desfășurare

Forţele de securitate au arestat trei membri ai celulei teroriste, a indicat oficialul iordanian, precizând că operaţiunea este încă în desfăşurare.

Raidul de sâmbătă a fost întreprins după informaţii privind „implicarea acestei celule teroriste în incidentul de la Al Fuhais”, aflat la câţiva kilometri de Salt, unde un atac comis vineri a vizat membri ai forţelor de ordine.

O grenadă de fabricaţie artizanală a fost plasată sub un vehicul al unei patrule însărcinate cu securitatea unui festival de muzică în regiunea Al Fuhais, potrivit ministerului iordanian de interne.

Incidentul s-a soldat cu moartea comandantului patrulei şi rănirea a şase membri ai acesteia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top