Connect with us
Atac chimic în Alep. Doi morţi şi zeci de răniţi

Externe

Atac chimic în Alep. Doi morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin două persoane au murit şi alte 37 au fost rănite în urma unui atac chimic care a avut loc în oraşul Alep, Siria.

Atac chimic toxic

Un atac chimic a provocat moartea a două persoane, iar alte 37 au fost grav rănite în oraşul sirian, susţine Ministerul rus al Apărării, scrie Russia Today.

Doi militari sirieni au murit în urma atacului cu arme chimice în oraşul Alep. Atacul a avut loc aseară în cartierul 1070 şi a fost lansat de un grup de persoane neînarmate împotriva militanţilor din Dahiyat al Assad şi Hamdaniyah. Combatanţii au folosit proiectile artizanale umplute cu substanţe chimice toxice, informează postul rus de ştiri.

Miliţiile au atacat pentru a treia zi consecutiv poziţiile strategice ale trupelor guvernamentale din oraşul Alep. Cele mai dure bătălii se dau în cartierul Dahiyat al Assad, unde este construită o academie militară, susţine RIA Novosti.

CITEŞTE ŞI: Imaginile terorii! O fetiță rănită în bombardamentele din Siria își caută tatăl

CITEŞTE ŞI: Rusia anunță un mare război dacă nu se rezolvă problema siriană

Un război ce durează de 5 ani

În Siria, bombele şi atacurile chimice sunt la ordinea zilei. Totul a început pe 26 ianuarie 2011, când o serie de demonstraţii antiguvernamentale aveau să transforme ţara într-un teatru de război. Demonstraţiile din Siria s-au înscris în valul de proteste denumite care s-au înscris în fenomenul revoluţionar „Primăvara arabă”, atribuit evoluţiei reţelelor de socializare şi a mobilizării cetăţenilor arabi prin intermediul acestora.

Sirienii au manifestat în 2011 împotriva sistemului dictatorial uni-partinic cerând demisia preşedintelui Bashar al-Assad, care luase mai multe măsuri anti-democratice în ultimii ani. Sirienii au mai protestat şi împotriva membrilor sectei alawite, apropiaţi de familia Assad, a şomajului, a corupţiei şi a încălcării drepturilor omului în ţară.

Manifestaţiile s-au extins şi au dus la un război în toată regula, în urma căruia au murit sute de mii de persoane, iar alte milioane au devenit refugiaţi de război.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top