Connect with us

Externe

Atac terorist cumplit: Peste 80 de morți și 300 de răniți

Un atentat terorist cu mașină capcană a fost comis în centrul orașului Kabul, capitala Afganistanului, în apropiere de ambasada Germaniei, transmite BBC News.

Un bilanț preliminar al victimelor indică 80 de morți și peste 300 de răniți, dar este așteptat ca numărul victimelor să crească. Explozia mașinii-capcană a fost atât de puternică încât unele locuințe aflate la sute de metri de locul deflagrației au fost avariate. Ferestrele au fost sparte, iar ușile au fost scoase din balamale de suflul exploziei.

Explozia a avut loc lângă piața Zanbaq, o zonă rezidențială aflată în apropierea Palatului prezidențial. În proximitate, se găsesc mai multe ambasade străine, printre care cele ale Germaniei, Marii Britanii, Indiei.

Victimele sunt în majoritate civili. Atacul nu a fost revendicat încă, dar suspecții obișnuiți ai unui astfel de atentat sunt talibanii sau Statul Islamic.

Acesta este cel mai grav atentat terorist comis în această lună și unul dintre cele mai sângeroase comise anul acesta.

Afganistanul este puternic afectat de grupări teroriste care comit acte de atrocitate asupra populației civile. Al Qaeda, Statul Islamic și grupările rebele talibane au comis foarte multe atacuri de la începutul acestui an, care s-au soldat cu sute de victime.

Galerie Foto

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top