Connect with us
Atac terorist deosebit de grav: Cel puțin 68 de morți

Externe

Atac terorist deosebit de grav: Cel puțin 68 de morți

Un atac terorist sinucigaș s-a soldat cu moartea a 68 de morți. Incidentul sângeros a avut loc Nangarhar, o provincie din partea de est a Afganistanului.

Potrivit lui Ataullah Khogyani, 68 de persoane au murit şi 165 au fost rănite după ce un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în mijlocul unei mulţimi de manifestanţi, la circa 70 de km de oraşul Jalalabad.

Directorul serviciilor de sănătate din provincia Nangarhar, Najibullah Kamawal, a confirmat acest bilanţ.

Este al doilea cel mai sângeros atentat din Afganistan din acest an.

Un precedent bilanţ, făcut public marţi, vorbea de 32 de morţi şi 128 de răniţi.

Niciun grup insurgent nu a revendicat până acum acest atac care s-a produs într-o regiune unde sunt activi jihadiştii Statului Islamic şi talibanii.

Atentatul cel mai sângeros din acest an din Afganistan s-a produs la sfârşitul lunii ianuarie, când o ambulanţă-capcană a explodat în centrul Kabulului, făcând peste 100 de morţi şi 235 de răniţi. Acest atac, revendicat de talibani, a răspândit teroare şi dezolare într-unul din cele mai animate cartiere ale capitalei afgane.

Atac terorist și în Somalia

el puţin şase persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite luni într-un atac cu maşină capcană, revendicat de gruparea teroristă al-Shabaab, care a vizat o clădire guvernamentală din capitala Somaliei, Mogadishu, au anunţat poliţia, martori şi paramedicii, relatează AFP.

‘A fost o explozie foarte puternică şi, din primele informaţii, ea a fost provocată de o maşină plină de explozivi care a vizat cartierul general din districtul Hodan’, în nord-estul capitalei, a declarat un ofiţer de poliţie.

Vehiculul s-a lovit de un obstacol înainte de a exploda, a adăugat el.

‘Echipele noastre de paramedici ne-au informat în legătură cu existenţa a şase morţi şi au acordat ajutor unui număr de 16 răniţi în explozie’, a declarat directorul serviciului de ambulanţă, Abdiqadir Abdirahman.

O coloană de fum era vizibilă deasupra locului exploziei. Imaginile arătau construcţii prăbuşite, între care şi o moschee, unde salvatorii şi civilii căutau victime.

‘A fost o explozie enormă şi peste tot era praf. Am văzut patru răniţi duşi de urgenţă la spital’, a afirmat un martor, aflat în apropiere în momentul atacului.

Atentatul a fost revendicat de grupul terorist al-Shabaab, afiliat al-Qaida, care comite cu regularitate atacuri cu bombă în capitala Mogadishu şi în alte părţi din Somalia. El încearcă să răstoarne guvernul central somalez şi să stabilească propriile reguli pe baza interpretării radicale a legii islamice.

Citește și: 17 ani de la atentatele de la 11 septembrie. Ce s-a întâmplat după tot acest timp

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top