Atac terorist în Afganistan. UPDATE: Peste 20 de morți și 100 de răniți

30.04.2018
Atac terorist în Afganistan. UPDATE: Peste 20 de morți și 100 de răniți

Un atac terorist comis în Afganistan a dus la moartea a cel puțin 20 de persoane, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres. Statul Islamic a revendicat atentatul.

UPDATE: Bilanțul atentatului a fost actualizat. Se vorbește despre cel puțin 21 de morți și 110 răniți. Între timp, un alt atac s-a produs în zona Kandahar.

Citește și: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Stire initiala

Şapte persoane au fost ucise şi 20 rănite într-un dublu atentat comis în capitala afgană Kabul luni dimineaţă, la o oră de vârf, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, informează agenţiile dpa şi France Presse.

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.

Un număr de jurnalişti se numără printre victimele celei de-a doua explozii produse în zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA şi agenţiei afgane de informaţii (NDS), a informat agenţia locală de ştiri ToloNews.

A doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, vizând reporterii adunaţi la locul primei explozii, a confirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul Hashmat Stanikzai.

Primul atentat, comis de un atacator sinucigaş pe o motocicletă, a avut loc cu puţin timp înainte de ora 8:00 locală lângă sediul NDS, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

„Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat în aer unde se ţinea un curs de engleză în zona Shash Darak”, a spus el.

Sediul NDS a fost ţinta unui atentat-sinucigaş în martie când un kamikaze a trecut pe jos de barajul poliţiei şi s-a aruncat în aer la intrarea în birouri.

Citește și: Cutremur puternic în nord-estul Afganistanului

Citește și: Emoționant! După ce soțul ei, mort în Afganistan, a fost înmormântat cu onoruri militare, femeia a avut parte de surpriza vieții

Talibanii din Afganistan au anunţat săptămâna trecută că încep ofensiva, la fel ca în fiecare primăvară. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de înregistrare a alegătorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morţi.

Oficialităţile din domeniul securităţii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul şi în alte regiuni din Afganistan, înaintea alegerilor parlamentare programate în octombrie.