Connect with us
Atac terorist în Australia. Un individ a înjunghiat mai mulți oameni pe stradă

Externe

Atac terorist în Australia. Un individ a înjunghiat mai mulți oameni pe stradă

O persoană a murit înjunghiată şi alte două au fost rănite vineri într-un atac cu cuţitul care a avut loc în plin centrul oraşului australian Melbourne, unde poliţia a rănit prin împuşcare un bărbat care agita o armă albă, relatează AFP.

Incidentul este tratat ca un atac terorist de către autoritățile din Australia. Atacatorul, un bărbat originar din Somalia, a murit la spital din cauza rănilor.

Poliţia din statul Victoria, în sud-estul Australiei, a explicat că forţele de ordine au răspuns iniţial unei alerte privind o maşină incendiată, însă odată ajunşi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că mai multe persoane fuseseră înjunghiate.

Incidentul s-a produs în cartierul de afaceri al oraşului Melbourne, situat în centru, în jurul orei locale 16:20 când oamenii plecau de la birou înainte de weekend.

Potrivit agenţiei dpa, unii martori au relatat că au auzit mai multe explozii, în contextul în care o maşină a ars în apropiere de Bourke Street, în centrul oraşului Melbourne.

Bărbatul rănit a fost arestat la locul faptei şi dus la spital în stare critică, a indicat poliţia din statul Victoria (sud-est). Câteva persoane au primit îngrijiri pentru răni provocate de cuţit.

”Paramedicii au tratat trei persoane la locul faptei”, a indicat serviciul de ambulanţă din Victoria, precizând că alte trei persoane au fost duse la spital.

”Un bărbat a fost arestat la locul faptei şi a fost transportat în stare critică sub escortă la spital”, a declarat comisarul David Clayton, potrivit AFP. Clayton a adăugat că o persoană a murit la locul incidentului şi alte două primeau îngrijiri.

Atac terorist în Australia – Cine este atacatorul

Autoritățile australiene au confirmat că atacul comis vineri într-un mall din orașul australian Melbourne este tratat ca unul de natură teroristă, iar atacatorul este cunoscut de poliție și de serviciile de informații.

Poliția spune că atacatorul și familia acestuia erau în baza de date a departamentului de antiterorism.

„Din ce știm până în acest moment, tratam incidentul ca un atac terorist”, a declarat comisarul șef al Poliției.

Potrivit poliţiei, nu au fost însă stabilite circumstanţele exacte ale atacului. Zona a fost securizată şi trecătorii sfătuiţi s-o evite.

Incendiul a fost stins în câteva minute, a afirmat la rândul său o purtătoare de cuvânt de la Brigada metropolitană de pompieri.

În imaginile postate pe internet se poate vedea cum un bărbat încearcă să atace cu un cuţit doi ofiţeri de poliţie în uniformă în apropiere de un vehicul în flăcări.

‘A avut loc un incident în centrul oraşului, în apropiere de Bourke Street. Detaliile sunt încă necunoscute, dar evitaţi, vă rog, zona şi urmaţi întotdeauna instrucţiunile personalului serviciilor de urgenţă”, a declarat pe Twitter şeful executivului din statul Victoria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top