Connect with us
ATAC TERORIST în Nigeria! Sunt cel puțin 18 morți și 84 de răniți

Externe

ATAC TERORIST în Nigeria! Sunt cel puțin 18 morți și 84 de răniți

Cel puțin 18 persoane au murit și 84 de oameni au fost răniți în urma unui atac comis de Boko Haram împotriva Maiduguri, un mare oraş din nord-estul Nigeriei.

„Deocamdată, am identificat 18 cadavre în cele două cartiere Bale Shuwa şi Bale Kura” de la periferia Maiduguria. A declarat Bello Dambatto, responsabilul de evacuări de la SEMA. Adăugând că „oamenii au fost ucişi în timp ce au încercat să fugă de tirurile insurgenţilor şi militarilor”.

Acest atac de o mare amploare a avut loc în jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT). Iar luptele dintre armată şi membrii grupului jihadist au durat aproape o oră, potrivit unor surse militare.

Combatanţii au încercat să intre în capitala statului Borno atacând o bază militară la intrarea în oraş. Au folosit kamikaze, dar şi arme de foc şi bombe, a explicat un ofiţer superior sub acoperirea anonimatului.

Maiduguri, un oraş de aproximativ trei milioane de locuitori dintre care sute de mii strămutaţi din cauza conflictului, este înconjurat de un zid de nisip şi gropi pentru a preveni incursiunile grupării jihadiste.

Ultima încercare de incursiune în capitala statului Borno, leagănul sectei islamiste radicale Boko Haram, a avut loc în weekendul de Crăciun.

Vineri seară, patru tineri kamikaze, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, au atacat tabăra Zawuya de lânga Maiduguri, omorând două persoane.

La mijlocul lunii martie, peste 100 de fete răpite au fost duse la părinții lor

La mijlocul lunii martie, peste 100 de fete răpite de gruparea jihadistă au fost aduse înapoi la părinţii lor în Dapchi, statul Yobe, după ce fuseseră răpite timp de aproape o lună.

Autorităţile şi armata nigeriană continuă să repete că Boko Haram este „tehnic învinsă”, dar multiplicarea atacurilor scoate în evidenţă situaţia de securitate deplorabilă din nord-estul Nigeriei.

Conflictul dintre grupare şi armată a făcut peste 20.000 de morţi din 2009 şi 1,6 milioane de persoane nu mai pot reveni la casele lor.

CITEȘTE ȘI: Atac cu pistolul la un liceu din România. Ce s-a întâmplat cu victima
Atac terorist în urmă cu puţin timp. Sunt zeci de morţi şi răniţi
Alertă la Bruxelles, în urma unui posibil atac armat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top