Connect with us
O explozie calificată de autorități drept atac terorist s-a produs în Turcia, în orașul Viransehir. Un copil a murit, iar 15 persoane au fost rănite.

Externe

Atac terorist în Turcia, la Viransehir. Un mort și 15 răniți

O explozie s-a produs în orașul turc Viransehir, din provincia Sanliurfa. Autoritățile au calificat incidentul drept un atentat terorist.

Deflagrația s-a produs în fața unui complex imobiliar locuit, în mare parte, de magistrați. Un copil în vârstă de trei ani a murit, iar alți 15 oameni au fost răniți. „Băiatul de trei ani al unui grefier şi-a pierdut viaţa. Sunt în jur de 15 răniţi uşor”,  a declarat guvernatorul provinciei, care a calificat explozia drept „atentat terorist”.

Citește și: Atac cu bombă lângă un campus universitar din Turcia

Explozia s-a produs prin detonarea de la distanță a unei mașini încărcate cu explozibil, care era parcată în fața complexului.

„Nici un atac terorist sau organizaţie teroristă nu poate slăbi lupta Turciei contra terorismului. Lupta noastră activă şi hotărâtă împotriva terorismului va continua”, a scris pe Twitter ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag.

Atacul nu a fost revendicat, dar autoritățile iau în calcul ipoteza conform căreia rebelii kurzi din PKK ar putea fi în spatele acestei deflagrații.

Turcia a fost lovită, de mai bine de un an şi jumătate, de un val de atentate teroriste, legate de gruparea Stat Islamic sau de rebeliunea kurdă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top