Connect with us

Externe

ATAC TERORIST la metroul din Londra! 17 persoane rănite

O explozie a avut loc la o stație de metrou din londara. Deflagrația a avut loc la stația Parsons Green, iar mai multe persoane au suferit arsuri relatează presa britanică.

UPDATE: Poliția britanică a calificat incidentul drept atac terorist.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs, vineri, într-o staţie de metrou din Londra şi a făcut în regim de urgenţă demersuri pentru a vedea dacă sunt şi cetăţeni români printre cei afectaţi.

„Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. În prezent, ancheta autorităţilor britanice cu privire la acest incident este în desfăşurare”, informează MAE la solicitarea Agerpres.

UPDATE – Se pare că 17 persoane au fost rănite în deflagrație.  District Line a suspendat circulaţia metroului pe întreaga linie în urma incidentului.

Forețele de ordine și ambulanțele s-au deplasat la fața locului.

Se pare că un recipient a explodat într-o garnitură de metrou District Line. După ce a explodat recipientul, pasagerii au intrat în panică și au început să se îmbulzească. Ipoteza unui atac terorist este luată în calcul. Se pare că recipentul conținea o substanță chimică puternic inflamabilă.

Imaginile surprinse la fața locului arată oamenii panicați, speriați de posibilitatea unui nou atentat.

Recipientul a explodat în momentul în care ușile s-au deschis. Reamintim că Marea Britanie a fost ținta mai multor atacuri teroriste în acest an. Peste 20 de oameni au murit la un concert Ariana Grande din Manchester în luna mai, iar 5 oameni au murit după ce un individ a intrat cu mașina în ei, pe Podul Londrei.

Autoritățile investighează dacă explozia este un atac comis intenționat.

Mai mulți călători au suferit arsuri la față și primesc la această oră îngrijiri medicale la fața locului.

Poliția Metropolitană a anunțat că este la curent „incidentul” de la metrou și că va publica un prim comunicat de presă cât mai curând posibil.

1 Comment

1 Comment

  1. Toni Blajinul

    2017-09-15T11:34:09+03:00 at 11:34

    GATA Libertatea de muiscare si mila fata de migranti nou veniti sau cei ,Naturalizati ,trebuie bine verificate aceste persoane Europa este in pericol Granitele Tuturor statelor europene trebuie bine pazite Miigranti trebuie OPRITI ei nu vin in tarile europene sa is caute un loc de munca sau din motive de persecutie Acesti oameni simuleaza ajutor singura lor Ocupatie este criminalitatea si terorizm ,STOP libertate de miscare NU vom renunta la primiri ,migranti Tarile europei vor suferi mari pierderi ACESTI oameni vor razbunare pe lumea civilizata SUNT bine instruiti ca ,si CAMICAZE nu ezita sa se arunce in aier Viata lor este o,nau mila si griji fata de familia lor sau a europenilor LEGIZLATIA si Drepturile Cetatenilor europeni trebuie re – gandita ASA nu mai merge ,Migranti vin cu un singur scop Razbunare pe lumea civilizata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top