Connect with us

Externe

Atentat în Berlin – Bilanț: cel puțin 12 morți și 48 de răniți. Suspectul arestat neagă implicarea LIVE UPDATE

Atentat terorist în Berlin, în seara de luni 19 decembrie. Un camion a intrat în mulțimea prezentă la un târg de Crăciun din Germania, în capitala Berlin.

Atentat Berlin – Bilantul morților și victimelor – LIVE UPDATE

Update, ora 15.02: Publicația Die Welt citează un oficial german din poliție, care spune că autoritățile au arestat persoana greșită! „Avem o situație nouă. Adevăratul atacator este înarmat și încă în libertate și poate provoca noi necazuri”, a spus acesta.

În lumina acestor noi evenimente, suspectul arestat ar putea fi lăsat liber.

Se așteaptă confirmarea acestor informații.

Update, ora 14.03: Principalul suspect în atentatul de la Berlin a negat orice implicație în atac, scrie presa germană citată de Reuters.

Este vorba despre un pakistanez de 23 de ani, care locuia într-un centru de primire al refugiaților. El ajunsese în Germania anul trecut.

Tânărul nu se afla în vizorul autorităților germane pentru acte de terorism, dar făcuse infracțiuni minore.

 

Update, ora 12.40: Cotidianul Le Parisien a anunțat că autorul atacului din Paris a fost prins datorită unui martor care l-a urmărit și care a anunțat ulterior poliția.

Update, ora 12.14: Reacția Angelei Merkel după atentat!

Update, ora 9.23: Presa germană vorbește despre un atentat terorist grav. Se presupune că atacatorul a deturnat camionul, cu intenția clară de a comite un atac.

Siguranța a fost sporită în preajma Târgurilor de Crăciun din marile metropole europene, ca urmare a acestui atentat.

Update, ora 8.31: Președintele Donald Trump a reacționat dur după atacul din Berlin!

Update, ora 8.08: Bilanțul provizoriu al victimelor a crescut la 12 morți și 48 de răniți. Ministrul de interne al Germaniei a anunțat că mai multe motive sugerează varianta unui atac terorist. Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate, șoferul care a comis atacul ar fi pakistanez sau afgan.

El ar fi ajuns în Germania ca solicitant de azil în februarie 2016. Statul Islamic a revendicat atacul, dar autoritățile din Germania fac verificări pentru a stabili dacă acest lucru are cu adevărat legătură cu rețeaua teroristă.

În camion se mai afla un bărbat, care a fost găsit mort. Acesta ar fi fost de naționalitate poloneză, dar informația nu a fost confirmată oficial.

MAE verifică dacă sunt români printre victime.

Stire inițială

Având o viteză de aproximativ 65 km / oră șoferul a lovit în plin mulțimea prezentă la târgul de Crăciun. Autoritățile din Berlin anunță 9 morți și 50 de răniți.

Presa vehiculează însă un număr mult mai mare de răniți.

Atentatul de la Berlin copia fidelă a atentatului din Nisa

Atac cu un camion în Berlin

Politia berlineză a sfătuit populația să rămână în case pentru a nu se supune unui eventual risc.

Un vara anului 2016 un camion a intrat în mulțimea ce admira un foc de artificii. 84 de morți și 54 de copii au fost internați în stare gravă.

Autoritățile au vehiculat atacuri și atentat teroriste în preajma sărbătorilor de iarnă și iată că acestea s-au și produs.

VIDEO – ziarele germane o consideră vinovată pe Angela Merkel

Presa germană continuă să o acuze pe Angela Mekel pentru orice lovitură la adresa singuranței cetățenilor germani. Tot astăzi a avut loc un atentat in Zurich.

Șoferul camionului cu care s-a produs atentatul terorist a fost prins și arestat

Zeci de salvări s-au deplasat la locul atentatului terorist din Berlin

Șoferul camionului polonez care a întrat în mulțimea de la târgul de Crăciun ar fi fost prins, susține presa germană. Patronul firmei de transport a recunoscut camionul din flota sa și susține că șoferul celui care a făcut atentatul este vărul său.

Cristian Tudor Popescu: Angela Merkel are o sarcină înspaimântătoare

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că Angela Merkel trebuie să răspundă pentru fiecare cetățean german mort. ”Atentatele pot schimba rezultate de alegeri. Urmeză o perioadă de zguduiri teribile pentru Uniunea Europeană.”

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck

„Ma gandesc la rudele celor care au murit in atentat. Sunt extrem de trist. Este o noapte neagra pentru Berlin si pentru Germania”

Știri pe același subiect

Bilanț atentate teroriste din Europa în 2016 – 303 morți și 1160 de răniți

Atentat în Berlin, bilanțul victimelor 9 morți și 50 de răniți

Atentat la Berlin: Reacția Angelei Merkel

Atentat Berlin un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun- VIDEO

Atentat Berlin: șoferul camionului a fost prins

 

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top