Connect with us
Atenționare pentru cei care urmează să plece în vacanță în Grecia!

Externe

Atenționare pentru cei care urmează să plece în vacanță în Grecia!

Cei care își plănuiesc vacanța în Grecia, ar trebui să fie pregătiți! Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetaţie, declanşate şi în contextul unui val de căldură care s-a abătut asupra ţării,

cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunţat o înrăutăţire a vremii pentru perioada 24 – 26 iulie.

Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii, a informat un comunicat al MAE transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul Mării Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Detalii suplimentare despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalul www.meteoalarm.eu.

Care sunt numerele de telefon la care se poate apela în caz de ugență

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate

de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Citește și: Dezastru în Grecia: Peste 24 de morți și 150 de răniți din cauza incendiilor de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi

sfaturi de călătorie.

Ce spune premierul din Grecia despre incendii

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina pentru a reveni de urgenţă în Grecia. El a sugerat că unele incendii ar fi fost declanşate de piromani.

Tsipras a dispus mobilizarea unui număr suplimentar de salvatori şi de pompieri de la departamentele şi serviciile de urgenţă din regiunile vecine şi a cerut asistenţă din partea armatei, potrivit postului de radio de stat grec.

Atena a activat şi mecanismul european de protecţie civilă pentru a solicita întăriri partenerilor săi, iar Cipru şi Spania şi-au oferit deja ajutorul, susţine Yannis Kapakis, secretarul general al Protecţiei civile din Grecia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top