Connect with us
Autorităţile finlandeze au reţinut un suspect, după ce un bărbat atacat la un raliu al extremei-dreapta a decedat Autorităţile finlandeze au arestat duminică după-amiază un suspect, după ce un tânăr, care a fost atacat săptămâna trecută la un raliu al extremei-dreapta din capitala Helsinki, a murit în spital din cauza rănilor suferite, informează Reuters. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost atacat de unul dintre protestatarii de extremă-dreaptă, după ce s-a oprit în faţa grupului de extremişti adunaţi la gara centrală din Helsinki. Acesta a decedat vineri într-un spital din capitala finlandeză. De asemenea, poliţiştii au precizat că suspectul de 26 de ani a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor agravat. Raliul a fost organizat de extremiştii de la Mişcarea de Rezistenţă. Retorica antiimigraţionistă a escaladat în ultima perioadă pe teritoriul finlandez, unde cei 5,5 milioane de locuitori au primit 32.000 de migranţi doar în ultimul an. Se pare că gruparea de extremă-dreapta a publicat un videoclip pe propriul website în care apare un tânăr plin de sânge şi întins pe trotuar. Site-ul grupării a fost înschis duminică. Ministrul de Interne al Finlandei, Paula Risikko, a declarat că executivul va reevalua legalitatea grupărilor extremiste.

Externe

Autorităţile finlandeze au reţinut un suspect, după ce un bărbat atacat la un raliu al extremei-dreapta a decedat

Autorităţile finlandeze au arestat duminică după-amiază un suspect, după ce un tânăr, care a fost atacat săptămâna trecută la un raliu al extremei-dreapta din capitala Helsinki, a murit în spital din cauza rănilor suferite, informează Reuters.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost atacat de unul dintre protestatarii de extremă-dreaptă, după ce s-a oprit în faţa grupului de extremişti adunaţi la gara centrală din Helsinki. Acesta a decedat vineri într-un spital din capitala finlandeză.

De asemenea, poliţiştii au precizat că suspectul de 26 de ani a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor agravat.

Raliul a fost organizat de extremiştii de la Mişcarea de Rezistenţă.

Retorica antiimigraţionistă a escaladat în ultima perioadă pe teritoriul finlandez, unde cei 5,5 milioane de locuitori au primit 32.000 de migranţi doar în ultimul an.

Se pare că gruparea de extremă-dreapta a publicat un videoclip pe propriul website în care apare un tânăr plin de sânge şi întins pe trotuar. Site-ul grupării a fost înschis duminică.

Ministrul de Interne al Finlandei, Paula Risikko, a declarat că executivul va reevalua legalitatea grupărilor extremiste.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top