Connect with us
Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă privind riscul de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Externe

Autoritățile SUA: Risc de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor

Departamentul de Stat a SUA a lansat un avertisment privind riscul extrem de ridicat de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Autoritățile din SUA cer cetățenilor americani să dea dovadă de atenție sporită la evenimentele festive și la târgurile de Crăciun organizate în marile orașe UE, relatează The Telegraph.

”Cetăţenii americani ar trebui să dea dovadă de atenţie sporită la festivalurile de sărbători, la evenimente şi la târguri”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Citește și: Mesajul lui Iohannis despre riscul de atentate in Romania

Conform oficialilor din Statele Unite, există informații credibile potrivit cărora ISIS ar organiza atentate teroriste pe teritoriul european, în următoarea perioadă. Alerta de călătorie emisă de Departamentul de stat expiră pe 20.02.2017.

În ultimul an, teroriştii au lansat atentate teroriste sângeroase în Belgia, Franţa, Germania şi Turcia.

Risc de atentate teroriste în Europa. Atacuri dejucate în Franța

Autoritățile din Franța au lansat o operațiune antitero de amploare. Sașe suspecți de terorism au fost arestați ieri. Patru dintre ei la Strasbourg, iar alți doi la Marsilia.

Operațiunea de ieri a avut loc în regim de urgență, pe baza unor elemente grave. Acțiunea trupelor franceze a avut loc cu o săptămână înainte de deschiderea târgului de Crăciun de la Strasbourg.

În 2016, aproape 20 de atentate şi planuri de atentate au fost dejucate în Franţa, potrivit unei surse apropiate dosarulu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top