Connect with us

Externe

Avion doborât intenționat. STARE DE ALERTĂ CHIAR ACUM

Războiul din Siria a trecut la o nouă etapă. Ieri, un avion de luptă american a doborât un avion militar sirian în provincia Raqqa din nordul Siriei.

Stare de alertă în Siria

Oficialii de la Washington au anunțat că avionul respectiv bombardase zone în care se aflau forțele coaliției împotriva organizației teroriste Stat Islamic, susține Reuters.

„Acest atac flagrant este o încercare de subminare a eforturilor armatei ca singura forţă eficientă capabilă, alături de aliaţii săi, să combată terorismul pe teritoriul său. Acest incident vine într-un moment în care armata siriană şi aliaţii săi au făcut progrese evidente în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic”, se arată într-un comunicat al autorităţilor de la Damasc.

„Un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanţilor susţinuţi de coaliţie, la sud de Raqqa, iar aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin anunță un nou atac al SUA în Siria! Acuzațiile președintelui rus

CITEȘTE ȘI: Atac chimic în Siria, soldat cu zeci de morți. Printre ei se numără și copii

Înainte de a doborî aeronava, coaliţia a contactat telefonic omologii ruşi şi pentru a-i informa şi pentru a opri schimbul de focuri. Coaliţia nu urmăreşte să lupte împotriva regimului sirian sau împotriva forţelor Rusiei, dar nu va ezita să se apere în faţa oricărei ameninţări”, este comunicatul SUA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top