Connect with us
Decizie de ultimă oră! Toate avioanele Boeing 737 MAX au fost consemnate la sol. Avionul are curse și în România

Externe

Avion prăbușit! Aeronava avea 189 de oameni la bord

Un avion cu 189 de oameni la bord s-a prăbușit luni, iar șansele de a exista supraviețuitori sunt aproape de zero.

Avionul de pasageri indonezian care s-a prăbuşit luni la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta era un aparat nou, având doar două luni şi 800 de ore de zbor, au indicat oficiali locali din domeniul securităţii aviatice.

Este vorba de un aparat Boeing 737 MAX 8, o variantă mai eficientă energetic a lui Boeing 737, intrată în serviciul comercial anul trecut.

Nu sunt semne că ar exista supravieţuitori în urma prăbuşirii în mare a unui avion de pasageri indonezian cu 189 de oameni la bord, a anunţat luni coordonatorul operaţiunilor de căutare, adăugând că au fost localizate bucăţi de trupuri şi din epavă, informează dpa.

„Am cercetat suprafaţa apei şi nu am găsit supravieţuitori”, a declarat pentru dpa şeful Agenţiei Naţionale Indoneziene pentru Operaţiuni de Căutare şi Salvare, Muhammad Syaugi. Scafandri încearcă să ajungă la fuzelajul aparatului, care s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 de metri, a adăugat el.

Fotografii postate pe Twitter de Agenţia pentru Managementul Dezastrelor Naţionale arată resturi precum un telefon mobil distrus, o geantă ruptă şi o bucată mare ce pare a proveni de la avion. Acestea au fost găsite de echipajul unei nave ce aparţine companiei de petrol Pertamina, a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Nugroho.

Avion Prăbușit: Cum s-a produs tragedia

Cursa JT610 a Lion Air, cu 189 de oameni la bord – între care doi bebeluşi, un copil şi opt membri ai echipajului – a pierdut legătura cu turnul de control la 13 minute de la decolare şi a căzut la circa 15 km nord în largul insulei Java din arhipelagul indonezian. Aparatul decolat la ora locală 06.20 (23.20 GMT, duminică) ar fi trebuit să aterizeze la Pangkal Pinang, pe insula Bangka, la ora 07.20.

Potrivit directorului executiv al companiei aviatice, Edward Sirait, pilotul a cerut permisiunea să se întoarcă din cauza unei probleme necunoscute. El a adăugat că Boeing 737 MAX 8 avusese o problemă tehnică în timpul zborului precedent, care a fost reparată înainte de zborul de luni.

Citește și: Un avion a intrat în mulțime! Trei oameni au murit pe loc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top