Connect with us
Barack Obama nu a fost niciodată cel mai mare fan al noului președinte, Donald Trump. Noul președinte este atacat din nou.

Externe

Barack Obama îl atacă pe Donald Trump

Barack Obama nu a fost niciodată cel mai mare fan al noului președinte, Donald Trump. Nu puține au fost ocaziile când Obama l-a „înțepat” pe controversatul om de afaceri pentru părerile acestuia.

Barack Obama îl atacă pe Donald Trump – „Îl băteam în alegeri!”

Ajuns la finalul a două mandate, Obama se bucură de un nivel foarte ridicat de popularitate în rândul americanilor. Politica sa moderată, orientată spre colaborare și amiabilitate, a fost foarte lăudată la nivel global.

Într-un interviu acordat lui David Axelrod, fostul președinte s-a declarat convins de victorie într-o eventuală bătălie electorală cu Donald Trump. „Sunt încrezător că daca aș fi candidat din nou și aș fi prezentat clar lucrurile, cred că aș fi mobilizat majoritatea americanilor în sprijinul viziunii mele”.

În cadrul ultimei campanii, Obama s-a poziționat de partea candidatei democrate, Hillary Clinton. Chiar și după eșecul acesteia, el n-a încetat să-i laude eforturile din timpul campaniei electorale. „Hillary Clinton s-a descurcat admirabil în niște condiții foarte de grele.”, a punctat Obama.

Citește și: Donald Trump condamnă dur atentatul din Berlin: Teroriștii trebuie eliminați

Hillary Clinton a pierdut, oarecum surprinzător, cursa pentru Casa Albă, în fața unui foarte radical, dar convingător, Donald Trump. Reprezentantul republican a câștigat la limită, în baza votului electoral, deși la nivel popular, Hillary Clinton a fost lider în sondaje.

Noul președinte al Statelor Unite ale Americii își va prelua oficial poziția pe data de 20 ianuarie. Între timp, Obama și Trump au participat la numeroase întâlniri pentru a pune la punct termenii tranziției.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top