Connect with us
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost audiat într-un dosar privind ”cadouri ilegale” primite de la doi oameni de afaceri din Tel Aviv

Externe

Benjamin Netanyahu, audiat de polițiștii israelieni

Benjamin Netanyahu a fost audiat luni noaptea, preț de trei ore, de către polițiștii israelieni. Premierul este acuzat că a primit ”cadouri ilegale” cu o valoare estimată la câteva zeci de mii de dolari. Beneficiile ar fi fost acordate de doi oameni de afaceri din Tel Aviv.

Liderul israelian a dezmințit toate acuzațiile care i-au fost aduse. Aceasta nu este prima oară când Netanyahu este vizat de o anchetă a poliției din Israel.

”Unitatea naţională de poliţie l-a interogat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în baza acuzaţiilor legate de primirea unor beneficii. L-am audiat timp de trei ore la locuinţa sa. În acest moment nu avem mai multe detalii”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Israel.

Avichai Mandleblit, procurorul general, a confirmat lansarea unei investigaţii.

Benjamin Netanyahu a fost investigat pentru nereguli financiare și în 2006

Benjamin Netanyahu a respins acuzațiile care i se aduc, însă nu este prima oară când acesta are probleme cu legea. Anterior, premierul israelian a mai fost vizat de acuzații cu privire la comiterea de nereguli financiare.

Procurorul general din Tel Aviv a cerut deschiderea unei anchete asupra lui Benjamin Netanyahu încă din 2006. Decizia a fost luată după ce acestuia i-au survenit acuzații potrivit cărora premierul ar fi încălcat normele etice de la unitatea Lahav 433.

Citește și: Beny Steinmetz, arestat în Israel. Miliardarul este cercetat de DNA în dosarul „Ferma Băneasa”

Ancheta din 2006 a stat la baza lansării noilor investigații asupra premierului Benjamin Netanyahu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top