Connect with us
Bilanțul atacurilor aeriene asupra unei închisori din Yemen a ajuns la peste 100 de morți

Externe

Bilanțul atacurilor aeriene asupra unei închisori din Yemen a ajuns la peste 100 de morți

Atacuri aeriene efectuate duminică de coaliția coordonată de Arabia Saudită, care au vizat un centru de detenție folosit de rebeli houthi, s-au soldat cu decesul a peste 100 de persoane și rănirea altora câteva zeci, a anunțat luni organizația umanitară Cruce Roșie și Semiluna Roșie.

Un oficial din cadrul filialei din Yemen a Mișcării Internaționale de Semilună Roșie a anunțat luni seară că echipele de căutare au reușit să scoată 88 de cadavre de sub molozul rezultat în urma atacurilor aeriene care au vizat un centru de detenție din provincia Dhamar, relatează publicația Time.

În incinta închisorii se aflau aproximativ 170 de deținuți în momentul atacurilor. Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie a transmis că 40 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar restul sunt dispăruți, cel mai probabil decedați.

Oficiali din cadrul forțelor de securitate au declarat, sub protecția anonimatului, că printre deținuți erau civili închiși pentru criticarea insurgenților houthi, dar și numeroși membri ai forțelor loiale administrației yemenite, ce este sprijinită de coaliția regională coordonată de Arabia Saudită, capturați în luptele cu houthi.

Crucea Roșie a transmis că a vizitat în trecut deținuții închiși în acest loc.

Colonelul Turki al-Maliki, un purtător de cuvânt al coaliției saudite, a declarat că atacurile aeriene au vizat „o țintă militară legitimă” și a precizat că forțele coaliției nu au fost informate de Crucea Roșie că acolo se afla un centru de detenție.

Organizațiile umanitare au prezentat în mai multe rânduri cazuri în care insurgenții houthi au folosit deținuți civili ca scuturi umane, plasând centre de detenție în apropiere de obiective militare.

Războiul civil din Yemen, început în 2015, între insurgenţii huthi, susținuți de Iran, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu aproximativ 20.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top