Connect with us
Bomba zilei! Aleksei Navalnîi, opozantul rus care ar fi fost otrăvit, a ieșit din comă

Externe

Bomba zilei! Aleksei Navalnîi, opozantul rus care ar fi fost otrăvit, a ieșit din comă

Aleksei Navalnîi, opozantul rus care ar fi fost otrăvit cu o substanță pusă în ceai, a ieșit din comă și răspunde la comenzile medicilor. Vestea a venit ca un șoc, când nimeni nu se mai aștepta la o îmbunătățire a stării lui de sănătate. Navalnîi se află internat la un spital din Berlin, unde fusese în comă indusă medical. Se pare că el se simte mai bine și medicii au decis să-l scoată din comă și să-i reducă treptat ventilația mecanică.

Bomba zilei! Aleksei Navalnîi, opozantul rus care ar fi fost otrăvit, a ieșit din comă

Aleksei Navalnîi a fost scos din coma medicală indusă la spitalul din Berlin unde se află sub tratament. Opozantul rus cooperează cu medicii, reacționează la comenzile lor, iar asta i-a determinat pe aceștia să-l scoată din comă și să-i reducă treptat ventilația mecanică.

Anunțul privind starea lui de sănătate a fost făcut luni, 7 septembrie, de către reprezentanții Spitalului Charite din Berlin, unde Navalnîi se află sub tratament.

Reamintim că politicianul a ajuns de urgență la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor. Încă de atunci, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus a declarat că, cel mai probabil a fost otrăvit. Navalnîi băuse un ceai chiar înainte de a se urca în avion. Conform autorităților germane, testele ar fi arătat că politicianul a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul noviciok.

Novichok este o neurotoxină produsă în Rusia care a fost folosită de spionii rușicare i-au otrăvit la Londra pe fostul agent Serghei Skripal şi pe fiica sa.

Se pare că bărbatul ar fi comandat ceaiul de la o cafenea din aeroport. La scurt timp după ce avionul decolase din orașul siberian Tomsk, i s-a făcut rău, iar pilotul a luat decizia de a ateriza forțat. O ambulanță l-a transportat la spital, unde medicii l-au băgat imediat în comă indusă.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top