Connect with us
Bombardamente asupra orașului Alep: Cel puțin 27 de morți

Externe

Bombardamente asupra orașului Alep: Cel puțin 27 de morți

Bombardamente asupra orașului Alep. Cel puțin 27 de civili au murit, sâmbătă. Mai multe bombardamente ale regimului sirian au fost asupra cartierelor controlate de rebeli în Alep. Bormbardamentele au loc în a cincea zi de ofensivă a armatei, relatează Le Figaro.

„Aproape niciun cartier din estul oraşului Alep nu a fost ocolit de bombardamentele regimului astăzi”, a anunţat directorul OSDO.

O luptă ce durează de 5 ani

În Siria, bombele şi atacurile chimice sunt la ordinea zilei. Totul a început pe 26 ianuarie 2011, când o serie de demonstraţii antiguvernamentale aveau să transforme ţara într-un teatru de război. Demonstraţiile din Siria s-au înscris în valul de proteste denumite „Primăvara arabă”.

Sirienii au manifestat în 2011 împotriva sistemului dictatorial uni-partinic cerând demisia preşedintelui Bashar al-Assad, care luase mai multe măsuri anti-democratice în ultimii ani. Sirienii au mai protestat şi împotriva membrilor sectei alawite, apropiaţi de familia Assad. Însă au portestat și asupra şomajului, a corupţiei şi a încălcării drepturilor omului în ţară.

Manifestaţiile s-au extins şi au dus la un război în toată regula, în urma căruia au murit sute de mii de persoane, iar alte milioane au devenit refugiaţi de război.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top