Connect with us
BREAKING NEWS Un alt român a murit într-o staţie de metrou

Externe

BREAKING NEWS Un alt român a murit într-o staţie de metrou

Doi fraţi gemeni din comună suceveană Ipoteşti au fost implicaţi într-o altercaţie într-o staţie de metrou. Unul dintre ei a fost omorât, iar celălalt a ajuns în stare gravă la spital. Aceştia s-au luat la ceartă după câteva pahare. Totul s-a întâmplat într-o staţie de metrou din Belgia.

Duminică seară, 10 decembrie 2017, doi români au fost implicaţi într-o altercaţie violentă produsă în staţia de metrou Bockstael din capitală Belgiei, Bruxelles.

„O altercaţie violentă a avut loc noaptea trecută (n.r. – 10 decembrie a.c.), la ora 22.30, la staţia de metrou Bockstael din Bruxelles, în care au fost implicaţi 12 oameni, care s-au atacat reciproc cu cuţitele. Trei persoane au ajuns la spital, una dintre ele pierzându-şi viaţa. Acesta este un tânăr de 29 de ani, de naţionalitate română”, au spus jurnaliştii de la www.rtl.be.

Patru suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru omor şi tentativă de omor. Aceștia urmau să fie prezentați în față camerei de consiliu.

Unul dintre aceştia a decedat, în timp ce celălalt a ajuns în stare gravă la spital

Cei doi răniţi continuă să fie internaţi la spital, starea lor de sănătate fiind încă una gravă, deşi medicii au reuşit să-i stabilizeze.

Altercaţia a fost filmată parţia de către camerele video de la metrou, astfel că autorităţile belgiene continuă cercetările pentru a identifica toate persoanele implicate în altercaţie şi pentru a stabili gradul de participare a fiecăreia.

Românii implicaţi în altercaţia de la metroul din Bruxelles sunt doi fraţi gemeni din comună suceveană Ipoteşti.

Constantin Senciuc ar fi bărbatul român omorât cu mai multe lovituri de cuţîn, în timp ce fratele său Gheorghe Senciuc se află în stare gravă la spital.

„Este vorba de fraţii gemeni Constantin şi Gheorghe Senciuc, originari din Ipoteşti. Din primele informaţii se pare că în cazul lui Constantin Senciuc s-a declarat decesul, în timp ce Gheorghe Senciuc a fost operat de două ori şi este internat în spital în stare gravă”, au arătat cei de la Monitorul de Suceava, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Carmen Dan cere o ANCHETĂ după crima de la metroul bucureştean

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că o anchetă internă este în desfăşurare în urma celor două incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adăugând că a solicitat să îi fie prezentată situaţia intervenţiei.

‘Eu am solicitat încă de dimineaţă să mi se prezinte situaţia intervenţiei şi derularea procedurilor specifice, aşa cum s-au derulat în mod cronologic.

Am această situaţie, am solicitat Poliţiei Capitalei să facă un comunicat, ca să puteţi vedea. E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ eu acum la cald, însă, din ceea ce am văzut, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi – se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112.

Citeşte şi Greșeala MAJORĂ făcută de autorități. CRIMA de la stația de metrou Dristor 1 putea fi evitată?

Liderul sindicatului din Poliţie, Dumitru Coarnă, susţine că autorităţile au comis o greşeală majoră, eroare care a condus la decesul celei de-a doua tinere atacate la metrou.

Coarnă a mărturisit într-o intervenţie la Antena 3 că plângerea făcută de tatăl primei fete atacate nu a fost luată în seamă de operatorii 112.

Operatorul serviciului de urgenţă l-a trimis pe bărbat la poliţie, deşi puteau anunţa chiar ei cel mai apropiat echipaj.

Operatorul 112 a transmis sarcina celui care a sunat

Se poate discuta şi e normal pentru că trebuie să învăţăm din fiecare caz. Vorbim de mult timp de deficit de personal. Tatăl primei fete a relatat corect tot ce s-a întâmplat.

A sunat la 112 şi îl îndrumă să meargă el la poliţie. Sigur că poliţistul a spus clar că s-a comportat corect. După ce a terminat cu prima persoană, a mers cu tatal si fata, a luat filmarile de la Metrorex.

“Greşeala de fond e că nu s-a respectat procedura la 112. Obligatoriu trebuia să anunţe poliţia şi cel mai apropiat echipaj să meargă acolo. Cel de la 112 a transmis sarcini celui care a sunat: „du-te tu la Poliţie” .”, a declarat Dumitru Coarnă.

Citeşte şi NOAPTEA MINȚII: O persoană publică din România, amenințată: „NE VEDEM LA METROU!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top