Connect with us
„Mein Kampf”, celebra carte scrisă de Adolf Hitler s-a impus în topul vânzărilor din librăriile germane. 85.000 de exemplare s-a vândut.

Externe

Cartea „Mein Kampf”, lider de vânzări în Germania

Cartea „Mein Kampf”, celebra carte scrisă de Adolf Hitler s-a impus în topul vânzărilor din librăriile germane. Conform statisticilor s-au vândut 85.000 de exemplare.

Cartea „Mein Kampf” se vinde ca pâinea caldă

Singura carte ce poartă semnătura dictatorului nazist, Adolf Hitler a fost reeditată pentru prima dată din 1945. În ianuarie 2016, Institutul de istorie contemporană (IdZ) de la Munchen a decis recomercializarea controversatei lucrări. Inițial, s-au emis 4.000 de exemplare, dar cererea a fost atât de mare încât numărul a fost suplimentat.

Textul cărții a suferit modificări pentru a evita transmiterea clară a unui mesaj propagandist. 3.500 de note explicative au fost adăugate în acest scop.

Pe marginea acestui controversat subiect, directorul Institutului, Andreas Wirsching comentează: „S-a dovedit a fi nefondată frica pe care a transmis-o publicarea acestei cărţi care ar promova ideologia lui Hitler.”

Conform analizei de piață efectuate de Institut, cumpărătorii sunt în general „pasionați de cultură, istorie și politică”.

Citește și: O CARTE INCOMODA. Gimnasta Maria Olaru vorbeste despre palmele primite de la Octavian Bellu

Decizia republicării acestei cărți survine cumva ciudat într-un context socio-politic dominat de radicalism. Mai mult decât atât, atentatele petrecute la Berlin înainte de Crăciun au sporit gradul de adversitate al germanului obișnuit față de pericolul islamic.

Chiar și așa, specialiștii spun că pericolul este inexistent. Ba chiar mai mult, se va încerca promovarea cărții și în alte țări. Sophie Hogg-Grandjean, directoarea literară a editurii Livres Hebdo a confirmat că „Mein Kampf” va ajunge în Franța în 2018.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top