Connect with us
Catastrofă în India după ce un avion s-a rupt în două la aterizare

Externe

Catastrofă în India după ce un avion s-a rupt în două la aterizare

Un avion care avea la bord 190 de persoane s-a rupt în două la aterizarea pe Aeroportul din Calicut, India, 17 persoane și-au pierdut viața, și încă 46 sunt grav rănite. Conform primelor informații, au murit și cei doi piloți. Avionul aparținea Companiei Air India Express.

Catastrofă în India după ce un avion s-a rupt în două la aterizare

Avionul cu 190 de oameni la bord decolase din Dubai și efectua un zbor de repatriere operat de guvernul indian. Aeronava aducea în India mai mulți cetățeni blocați în străinătate din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit bilanțului anunțat vineri seara de către autorități, sunt cel puțin 17 persoane decedate, inclusiv piloții, și cel puțin 46 de persoane grav rănite.

Accidentul s-a petrecut la ora locală 19.40. Practic, avionul a depășit pista de aterizare a aeroportului, și a alunecat într-o vale. Este posibil ca și condițiile meteorologice să fi influențat producerea acestei tragedii, întrucât, la momentul accidentului ploua abundent.

Un purtător de cuvânt al Air India a anunțat că mai mulți pasageri sunt răniți în urma accidentului.

Autoritatea Aviaţiei Civile a afirmat că după aterizare, avionul a depăşit pista, care are la capăt o vale, în care acesta s-a prăbuşit şi s-a rupt în bucăţi. La momentul aterizării nu a fost raportat niciun incendiu. Oficialul a mai declarat că la bordul avionului se aflau 174 de pasageri, 10 bebeluşi, doi piloţi şi cinci membri ai echipajului de bord.

Ambii piloți au decedat

Până la acest moment, bilanțul victimelor este teribil. Ambii piloți au decedat, precum și încă alte cel puțin 15 persoane. Totodată sunt cel puțin 46 de persoane grav rănite. Din fericire, la prăbușire, avionul nu a luat foc, pentru că probabil nu mai scăpa nimeni cu viață.

Alături de echipele de salvare, locanicii au ajutat la evacuarea persoanelor aflate la bord. Mulţi dintre cei răniţi au fost duşi la spitale cu taxiuri şi maşini personale înainte ca ambulanţele să ajungă.

 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top