Connect with us
Cele patru țări din Europa în care românii nu sunt primiți din cauza numărului mare de infectări

Externe

Cele patru țări din Europa în care românii nu sunt primiți din cauza numărului mare de infectări

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ajungând pe locul 3 în Europa, fiind inclusă în zona galbenă . În acest context, mai multe state europene au decis interzicerea românilor pe teritoriul lor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Cele patru țări din Europa în care românii nu sunt primiți din cauza numărului mare de infectări

Situația din România este alarmantă, după ce rata de transmitere a crescut de la 06,-07, la 1,3-1,4. Astfel, una dintre țările care nu permite intrarea românilor este Malta. Deși pe astăzi, 1 iulie, a dat drumul zborurilor comerciale, România nu se află printre țările care au acces în Malta. Situația se poate schimba de la 15 iulie, când toate restricțiile din aceasta țară europeană vor fi ridicate. Lista statelor din Europa care pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Nici Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri sau personal.  Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Țări care interzic accesul României

Începând de sâmbătă, 27 iunie, Danemarca este deschisă pentru majoritatea statelor europene, cu excepția a șase dintre acestea, printre care și România. Decizia de a interzice acestea țări s-a luat în urma analizei situației epidemiologice a fiecăreia și, având în vedere că cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare în România, este și ea vizată.  Ambasada României la Copenhaga a precizat, ulterior, că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei, dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară.

Și Estonia a anunțat că românii care ajung în această țară vor sta în izolare timp de două săptămâni. Măsura a fost aplicată din data de 22 iunie, potrivit anunțului făcut de Ministerul de Externe. Aceeași măsură a fost aplicată și pentru cetățeni care vin din Polonia, Suedia, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top